Kronprinsessan stödjer tjejlaget i VOR

Gustav Morin

Prinsessan SCAIgår landade SCA-seglarna i Stockholm för att möta upp med lagets gudmor – kronprinsessan Victoria. Hon ska hjälpa seglarna att kommunicera att kvinnor ska ha samma möjligheter som män världen över.

Kungahuset har synts i de flesta av de senaste upplagorna av Volvo Ocean Race. Inte minst i samband med Ericssons deltagande 2008/2009. Bland annat mötte Prins Carl Philip upp och seglade med Ericsson 3 i Sydafrika, prinsessan och prins Daniel i Brasilien och konungen själv tog emot besättningen i Boston och såklart blev det grillparty på slottet hemma i Stockholm. 

Även denna gång är kungahuset med på noterna och Kronprinsessan har alltså tagit på sig rollen som gudmor för SCA:s båt och besättning.

– Vi är glada och hedrade över att Kronprinsessan Victora är gudmor för vårt kvinnliga Team SCA. Liksom Kronprinsessan Victoria, som är en sann ambassadör för många goda ändamål och inspirerar många människor runt om i världen, vill vi att vårt kvinnliga team ska motivera och inspirera andra att fullfölja sina drömmar och mål, säger Jan Johansson, VD och Koncernchef, SCA.

Då 80 procent av SCAs konsumenter är kvinnor, och vi vill möjliggöra för kvinnor att verka på en arena som normalt har reserverats för män, valde vi ett kvinnligt team för vårt deltagande i Volvo Ocean Race.

Prinsessan vinsch
SCA skriver i ett pressmeddelande att de verkar för att kvinnor över hela världen ska ha samma möjligheter som män att fullt ut delta i samhället – socialt, utbildningsmässigt och professionellt. I vissa länder kan till exempel mensskydd vara avgörande för om flickor kan gå i skolan eller kvinnor kan gå till arbetet. SCA utbildar i dessa frågor och företagets hygienlösningar är värdefulla för att möta kvinnors behov globalt.

Trailern för dokumentären om tjejernas uppladdning inför Volvo Ocean Race.

Om man lyckas ratta in australienska tv-kanalen 7TWO eller finska Yle så kan man redan nu följa Team SCAs förberedelser inför Volvo Ocean Race i TV-serien “No Ordinary Women”, en TV-serie om fyra avsnitt som produktionsbolaget STRIX också hoppas sälja till ytterligare 30 marknader globalt under 2014 och in i 2015. Serien kommer inom kort att visas på TV3 i Sverige.

Starten av Volvo Ocean Race är i Alicante i oktober, och Team SCA kan följas på www.teamsca.com.

Foton: Jonas Ekström/TT.

racing_havskappsegling_2014_SCA_lagsamling_Prinsessan_Prinsessan_SCA

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2019_VOR_kvinnliga_seglare_Yongest_woman_in_the_ocean_race

Yngsta tjejen i Volvo Ocean Race dominerar

racing_havskappsegling_2019_The_Ocean_Race__The_Ocean_Race_Salen

Svensken som ska leda nya The Ocean Race

racing_havskappsegling_2019_Maiden_women_offshore_Tracy_Edwards

Första kvinnliga skepparen i Whitbread berättar

racing_havskappsegling_2018_IMOCA60Lyfter_Ingang_IMOCA60LyfterIngang

Nu lyfter IMOCA 60!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar