Lagoon 40 – en pengamaskin?

Lagoon 40 – en pengamaskin?

Gustav Morin

Båtköp är ofta en pengaslukande aktivitet. Men Hamnen.se har nu ett kreativt snålförslag som får Ove att framstå som givmild och som kan göra denna enorma katamaran, som ställs ut på Båtmässan i Göteborg, till ett undantag.

Att investera pengar är knappast något som normalt går hand i hand med båtköp. Tvärtom till och med. Men det som fått segelbåtbranschen att gå runt senaste åren handlar primärt om charterupplägg, och där går det åtminstone i teorin att vända utgiftsfesten som vi kallar båtliv till något som, på lång sikt, kan ge något tillbaka.

man kan upplevas som en slipad snåljåp som slår självaste Solsidan-Ove på snikplanet.

 

Vi nämner mer vad charterföretagen erbjuder för upplägg i videoinslaget, men erbjuder såklart inga garantier för deras upplägg i praktiken faktiskt fungerar som en pengamaskin.

Dock ger Hamnens reportrar egna kreativa förslag på hur båtköpet kan skapa både klirr i kassan och svårslagna semesterupplevelser – på samma gång. Dock med förbehållet att man kan komma att upplevas som en slipad snåljåp som slår självaste Solsidan-Ove på snikplanet.

I samma veva som finansiering via charter blev populärt sköt intresset för katamaraner i höjden. Förklaringen är såklart att utrymmena är otroliga, utsikten fantastisk, stabiliteten svårslagen och djupgåendet minimalt.

I inslaget ovan spanar Hamnen in Lagoon 42 på båtmässan i Düsseldorf. På båtmässan i Göteborg 1-9 februari ställer systerbåten på 40 fot ut.

Lagoon 40
Längd LOA: 11,74 m
Bredd: 6,76 m
Djupgående: 1,35 m
Vikt: 10 885 kg
Höjd över vattnet: 18,42 m
Storsegel: 48 kvm
Fock (självslående: 32 kvm
Code 0: 63 kvm
Mer info: www.cata-lagoon.com

Gustav Morin

Lagoon 40 9

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Hamnen-till-Saltkrakan-med-eldrift-Large-1

Saltkråkan – nostalgitripp i farbror Melkers fotspår

Storsjö_720_test

Test: Storsjö Electric – nytt fossilfritt liv i gammal snipa

Storsjö_720_dronarbild

Storsjö 720 Electric – modern eldrift i gammal 70-talsbåt

Axopar_45_Hamnen_test

Test: Axopar 45 – frisk satsning i hyttbåtsdjungeln