Lagoon lägger till i Wasahamnen

Redaktionen

Redaktionen

Lagoon visas i WasahamnenSeglande flerskrovsbåtar förknippas ofta antingen med racing eller cruising på lata latituder. Örjan Berg på Oxelösund Båt & Motor tror även på en skandinavisk marknad och visar upp flera Lagoonmodeller på Stockholms flytande båtmässa i Wasahamnen den 30 augusti–9 september 2007.

Chartermarknaden i Västindien är fylld av cruisingkatamaraner av märket Lagoon.

– Vi startade med Lagoon 2006, vi trodde självklart på katamaraner i våra svenska skärgårdar. Succé direkt, intresset är otroligt stort vi har haft enormt med besökare på de mässor och visningar vi har varit på, säger Örjan Berg på Oxelösunds Båt & Motor.

Komforten, ljuset, rymden, segelegenskaper, är några av de argument Örjan Berg använder sig av för att få nya kunder att titta lite närmare på Lagoon-båtarna. Många är tidgare motorbåtsägare och helt nybörjare vad gäller segling.

Under sommaren 2007 har drygt 10 katamaraner av märket Lagoon seglat omkring i Skandinaviska farvatten. Örjan Berg tror på en fortsatt ökning och har betsällt många fler till nästa säsong.

– Nu har vi fått hem världens första serietillverkade hybridbåt, Lagoon 420. Även den visas på Stockholms flytande Båtmässa, säger Örjan Berg. 

 

 

Lagoon visas i Wasahamnen

Relaterade artiklar

LoggaD

Lucia 40 – flärdig flytande fyrarummare

Lucia 40 – flärdig fyrarummare med havsutsikt.

Lucia 40 – flärdig flytande fyrarummare

batar_Lyxyachter_2014_Rapier550_Ingang_IngangFix

Broadblue Rapier 550 – trivsam lyx på två skrov

batar_segelbatar_2014_Lagoon_39_Puff_Lagoon_39_bildspel-11

Lagoon 39 – hög komfort på två skrov

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar