Lööf och Salminen tog silver i Weymouth

Redaktionen

Redaktionen

Fredrik Lööf och Max Salminen delar ledningen. Foto: OnEditionStarbåtsseglarna Fredrik Lööf och Max Salminen (bilden) seglade på lördagen hem silvermedaljen i världscuptävlingen i Weymouth. Om 14 månader är det dags för OS på samma arena, men redan i augusti avgörs För-OS i samma vatten.

Foto: OnEdition

Fredrik Lööf och Max Salminen bjöd världsettan i starbåt, Robert Scheidt och Bruna Prada från Brasilien, på en hård och spännande fight om guldet i den avslutande medaljfinalen. Till slut placerade sig Scheidt två placeringar före Lööf och knep förstaplatsen. Italienarna Diego Negri och Enrico Voltolini blev bronsmedaljörer.

Flerfaldige världsmästaren och OS-medaljören Fredrik Lööf, som är en av Sveriges främsta seglare genom tiderna, är nöjd med veckans insats.

–En medalj är fruktansvärt bra, men egentligen ville vi ju högst upp säger han i ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet.

Lööf har bara seglat tillsammans med Max Salminen, tidigare Finnjolleseglare, sedan förra sommaren.

– Vi har hunnit göra många timmar tillsammans, men visst, det har gått fort med Max. Vi lär känna varandra väldigt bra i båten och det går bättre och bättre, både kommunikationen och farten i båten, säger Fredrik Lööf som tycker att Weymouth är en av världens bästa seglingsarenor.

Nästa tävling för starbåtsteamet blir världscuptävlingen Kieler Woche i slutet av juni. I augusti är det sedan dags att bege sig till Weymouth igen, då För-OS avgörs.

För övriga svenskar som fick segla finaldagen blev det inga topplaceringar. Josefin Olsson slutade på en åttonde plats i Laser Radial, Daniel Birgmark blev nia i Finnjolle och samma placering blev det för teamet Anton Dahlberg/Sebastian Östling i 470 herr.

Josefin Olsson i Laser Radial Foto: OnEdition

Josefin Olsson slutade nia i Laser Radial-klassen. Foto: OnEdition

Josefin Olsson läste vindarna rätt och slutade på andra plats i guldfinalen. Därmed avancerade hon från tionde till åttonde plats i sammandraget, hennes bästa världscupsresultat någonsin.

Fredrik Lööf och Max Salminen delar ledningen. Foto: OnEdition

Relaterade artiklar

997e77903b1db170_800x800ar

Silver Puma BR – ny rymlig minsting på nya skrovet

batar_motorbatar_2019_Silver_Tiger_BRz_190211_-_Helsingforsmassan_-_Silver_-_Tiger_BRz_-_bow_diskret

Silver Tiger BRz – nykomling som sticker ut!

racing_bankappsegling_2019_MaxSalminen_Ingang_GuldSalminen

Guld till Max Salminen i världscupspremiären

racing_bankappsegling_2018_MakalosMalgangMM_Ingang_MaskalosMalgangIngang

Makalös målgång i Mästarnas Mästare!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar