M32 Cup – LIVE från dag 2 på Riddarfjärden

Gustav Morin

Gustav Morin

Klockan 14.00 kan ni här se andra dagens livesändningar från M32 Cup på Riddarfjärden i Stockholm.

Det var en otrolig fin seglingsdag på Riddarfjärden under onsdagen och M32-katamaranerna bjöd på både mäktig show och spännande kappsegling. Resultatlistan skiftade rejält och inget race var över förrän alla var över mållinjen. Nästan alla lag vann en gång eller var åtminstone med i toppstriden. Men till slut var det rutinerade Fredrik Lööf som vann dagen, tätt följd av Mattias Rahm och Hans Wallén som leder Cupen totalt.

Idag spås lättare vindar men lyckligtvis behöver inte M32:orna mycket vind för att sätta fart. De väger under 500 kg och har ett storsegel på ca 54 kvm och en gennaker på nästan 60 kvm. De seglas av fyra man och kräver full uppmärksamhet och fysisk urladdning i varje manöver.

En stilstudie från gårdagen. Repris från hela livesändningen ser ni här (spola fram en bit in i sändningen för att komma till starten).

Ett inslag från Niklas Krantz som fick hänga med hemmahoppet Klabbe Nylöf som haft en motig säsong. Totalt sett gick det inget vidare igår heller men ett race vann han stort.

racing_bankappsegling_2014_M32_Cup_Stockholm_Dag_2_M32_dag_2_Sthlm_Artikel

Relaterade artiklar

Fountaine Pajot-3

Fountaine Pajot – rymlig som få och snart med eldrift!

Emirates Team New Zealand’s launch ‘Te Kāhu’ test boat in Auckland

America´s Cup – Nya Zeeland satsar på motorbåt!

Nacra 17 crash.

Vansinnig vurpa fångad på film

batar_segelbatar_2018_Fountain45_Ingang_Fountain45Ingang

Fountaine 45 – ljusare, rymligare och snabbare

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar