M32-finalen igång i Stockholm

M32-finalen igång i Stockholm

Gustav Morin

unspecified 2Under torsdagen gick de första racen i den sista regattan av M32 Scandinavian Series på Riddarfjärden i Stockholm. Racingen pågår till lördag och bland andra är det nyuttagna svenska ungdomslaget för America’s Cup med i matchen.

Nicklas Dackhammar och Essiq Racing öppnade finalen av M32 Scandinavian Series i Stockholm med två spikar. Även Svenska Artemis Youth Racing tog en seger men favoriten Ian Williams (GBR) toppar tabellen.  
 
Finalen av M32 Scandinavian Series inleddes med lätta vindar på Riddarfjärden i Stockholm. Essiq Racing kom iväg bäst i det första racet som avgjordes när Ian Williams och Team GAC Pindar fick ett straff i ett möte med svensken på det första benet.

I race två tog den unga besättningen Artemis Youth Racing ledningen vid det första toppmärket. De gled iväg med en stor ledning. I det här racet fick topptippade Dackhammar ett bottennapp och slutade sist.

Foto: David Holm. 

I en tät kryssrundning i den tredje seglingen lyckades Essiq Racing trycka sig förbi Team GAC Pindar och ta ledningen. Med fri vind kunde de glida iväg men på sista benet dog vinden för Dackhammar varpå Williams och Hans Wallén gled förbi på mållinjen.

Dackhammar fick en liten revansch i dagens sista race där de ledde från start till mål.


– Vi har seglat bra och varit först eller tvåa i varje start. Det enda stora misstaget var det andra racet när vi tappade ledningen och kom sist. Det kan visa sig bli avgörande men om vi fortsätter få bra starter blir seglingen mycket enklare och då har vi en chans att vinna här i Stockholm, säger 26-åringen Nicklas Dackhammar från Göteborg.
 
Ian Williams har seglat stabilt och leder tabellen efter två segrar idag. Finalen i Stockholm avgörs från torsdag till lördag i en serie seglingar med samtliga åtta lag på startlinjen samtidigt. Essiq Racing måste komma tre placeringar före Williams i helgens tävling för att stå som segrare i M32 Scandinavian Series 2016 på lördag eftermiddag.

– Nicklas seglar riktigt bra men så länge vi håller oss coola och ligger med i toppen av varje race kommer det se bra ut för oss i slutet av regattan, säger Ian Williams.

– Det kanske ser enkelt ut men det har varit en tuff dag för oss och vi har egentligen bara haft en bra start. Vi har fått slå oss tillbaka gång på gång och det sista racet kunde sluttat mycket värre men vi tog oss upp från sista till femte plats.

Leaderboard upsets but the same man sits on top

Leaderboard upsets but the same man sits on top GAC Pindar ESSIQ Racing Team Wallén Racing Artemis Youth Racing TyphoonX Racing TREFOR Racing #EvolverasRacing Berntsson Sailing Team #sailing #m32series #leaderboardupset #stockholm

Publicerat av M32 Series den 8 september 2016

Artemis Youth Racing​ show who is boss in Race 2

Artemis Youth Racing show who is boss in Race 2 GAC Pindar ESSIQ Racing Team Wallén Racing Berntsson Sailing Team TyphoonX Racing TREFOR Racing

Publicerat av M32 Series den 8 september 2016

Här är ett sammandrag från första dagens seglingar.

M32 Series Scandinavia Stockholm seglas på Riddarfjärden och Race Village ligger på Norr Mälarstrand. Första start på fredag går klockan 14.00 och avgörs med finalsegling på lördag.
 

Gustav Morin

racing_bankappsegling_2016_M32_Stockholm_unspecified-2

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

racing_bankappsegling_2018_GKSSWomenMarstrand_Inga_ng_WomensTrophyIngang

GKSS Women’s Trophy drar eliten till Marstrand

racing_bankappsegling_2017_WMRT_Russia_Capsize_Capsize

Kraftfull kapsejsning med svenska M32

racing_bankappsegling_2016_WMRT_Marstrand_13653115_10153747472583310_2307616179189304684_o

Finalen avgjord på Marstrand – 8,5 miljoner kr till vinnaren

racing_bankappsegling_2016_Match_Cup_WMRT16Sweden0707DL-2082-2

Svensk veteran kan segla hem 1 miljon dollar i helgen!