Madeleine Westin skriver flaskpost från Frankrike

Redaktionen

Redaktionen

Madeleine Westin“Efter en tuff natt har Class 40 båten 4 Oceans kommit till Brest och håller på att utrustas. Wallas-värmaren fungerar igen. En liten säkring mellan utblåsen hade gått. Tänk att en så liten sak kan få så stora konsekvenser.”, skriver Madeleine Westin om seglingen från Frankrike till Sverige i februarikylan.

Vi var på väg att flyga ner en ny men med hjälp av Erlandssons brygga på tråden så felsökte vi och allt ordnade till sig!

Det var vid midnatt som vi med tidvattnet emot oss gled in i Porte de Brest. En stor hamn men med otroligt hjälpsamma hamnvakter.

Nu ligger vi här jämte en segelskuta fylld med unga killar som är ute för att skona sina synder. Ett skönt gäng mindre kriminella som snabbt erbjöd oss “Sleeping herbs……” ha ha!

Bara en liten bit längre bort har vi vad som sägs vara en av frankrikes bästa skaldjursrestauranger. Fat fyllda med alla havets delikatesser! Vi ska testa senare!

Ännu har vi inte hittat till duschen men i kön i mataffären när vi dividerade om vart vi skulle gå så vände sig en ung kvinna om! Ahhh ni är svenskar! Hon var en av de få som studerade franska i Brest! Hon gav oss flera bra tips!

Datorskärmen har gått sönder. Fint att det var en kristallskärm. Ett tag låg alla kristaller utspridda på bordet- men nu är det fixat med en ny skärm!

Vi fortsätter att gå igenom båten och kolla alla ev svaga punkter. När vi kommer ut där ute igen vill vi känna oss så säkra vi kan på att allt håller. Med vågor som lätt når 3, 4, 5 meter utsätts båten för stora påfrestningar. Det gäller också att stuva ordentligt och inte ha några lösa prylar i båten!

Med anledning av det hårda vädret hade “alla hjärtans”-påsen glömts bort! Idag kom den fram! Tänk en liten Pingu och en gosenalle att hålla oss sällskap och dessutom en stor chokladkaka..måste varit en tjej som obesörjt det?!

Vi hörs snart igen!

Madeleine

 

Madeleine Westin

Relaterade artiklar

genomsmalasund

Lovsång till det lilla båtlivet!

6288299_orig

Träbåtsharmoni – tio års familjeliv till havs

Spirit Yachts 111

Fullspäckat seglingsmagasin

Nacra 17 crash.

Vansinnig vurpa fångad på film

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar