Martin Strömberg tvåa till Abu Dhabi efter rysare

Redaktionen

Marting Strömbergs Dongfeng Race Team kunde inte hålla undan för Team Brunel under slutspurten av den andra etappen i Volvo Ocean Race 2014-15. Precis som i den första etappen gick Martin Strömbergs lag i mål som tvåa. 
– Det har varit en fight hela vägen och de sista dagarna har varit helt galet jämna
, säger Martin Strömberg.

Sedan Volvo Ocean Race lämnade Kapstaden den 19 november har ett 23 dygn långt drama utspelat sig på Indiska Oceanen. Nederländska Team Brunel, Dongfeng Race Team (CHN) och Abu Dhabi Ocean Racing (UAE) har slagits i täten hela vägen fram till mållinjen i Abu Dhabi.

På väg genom Hormuzsundet under fredagen hade Team Brunel en knapp ledning över Dongfeng Race Team. Strömberg och hans fransk-kinesiska lagkamrater lyckades ta över ledningen precis vid den norra udden av Oman och ledde över natten med drygt en sjömil på väg söderut mot Abu Dhabi. Vid gryningen tog Team Brunel tillbaks ledningen efter att de gjorde ett ryck som Dongfeng inte kunde svara på. 

– Det är såklart en besvikelse att de lyckades segla förbi oss på slutet och det är något vi måste jobba med. Men två andraplatser är ett väldigt bra resultat att inleda med, säger Martin Strömberg.

– För oss handlar det om att fortsätta bli bättre hela vägen till målgången i Göteborg och vi är väldigt nöjda med hur långt vi kommit hittills.

Team Brunel gick i mål klockan 09:25:20 (CET) och följdes av Dongfeng Race Team efter 16 minuter. Abu Dhabi Ocean Racing är på väg mot att ta tredjeplatsen och alla tre lagen kommer då ligga på tre poäng efter två etapper. Eftersom Team Brunel och Abu Dhabi Ocean Racing har var sin seger har de en fördel och Team Brunel är etta tack vare av att deras vinst är ett färskare resultat. 

– Det är en fantastisk känsla. Det har varit en tuff etapp och vi har bytt positioner med de andra lagen hela tiden. Men vi seglade bättre nu än i den första etappen och vi är väldigt glada för det här resultatet, säger Team Brunels skeppare Bouwe Bekking som har deltagit i Volvo Ocean Race sex gånger tidigare men aldrig vunnit tävlingen. 

– Förr fanns det tillfällen i tävlingen då man kunde slappna av men det kan man inte längre. Gör man ett litet misstag drar någon annan nytta av det och det har varit tydligt under den här etappen.

Team Alvimedica (USA/TUR) och spanska MAPFRE slåss just nu om fjärdeplatsen och de väntas gå i mål tidigt söndag morgon. Svenskbåten Team SCA ligger sexa och kommer troligtvis att gå i mål under söndagskvällen.

Det danska laget Team Vestas Wind avbröt etappen den 29 november efter att de gått på grund utanför Mauritius. Besättningen klarade sig oskadda men tvingades överge den skadade båten. Det pågår nu ett arbete med att hämta den grundsatta båten och Team Vestas Wind kommer att försöka komma tillbaks till tävlingen.

racing_havskappsegling_2014_VOR_Etapp_2_Finish_Donfeng_Abu_Dhabi

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2019_VOR_kvinnliga_seglare_Yongest_woman_in_the_ocean_race

Yngsta tjejen i Volvo Ocean Race dominerar

racing_havskappsegling_2019_The_Ocean_Race__The_Ocean_Race_Salen

Svensken som ska leda nya The Ocean Race

racing_havskappsegling_2019_Maiden_women_offshore_Tracy_Edwards

Första kvinnliga skepparen i Whitbread berättar

racing_havskappsegling_2018_IMOCA60Lyfter_Ingang_IMOCA60LyfterIngang

Nu lyfter IMOCA 60!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar