Mästarnas Mästare LIVE – repris dag 2

Gustav Morin

Gustav Morin

 Se repriserna från dag 1.

 Direktlänkar till alla seglingar hittar ni enkelt på Hamnenplay.se.

Pressmeddelande:

Efter att ha varit med tre gånger tidigare i Mästarnas Mästare slog Tomas Skålén, SM-vinnare i Melges 24 och hans besättning från Åmålsvikens SS, Fredrik Pettersson, Jonas Pettersson-Sand till och tog hem segern i årets Mästarnas Mästare.

Startfälten var rekordstort med 37 av årets svenska mästare, tre wildcards från landslaget och eliten i match racing. Därtill kom också tre besättningsmedlemmar i varje båt, många med riktigt tunga meriter (mer om det här).

Det skulle alltså inte bli enkelt att ta sig vidare till de 16 platser som ledde till semifinalen.

Inte blev det lättare när vinden valde att dö ut helt innan lunch och omgången för Andra chansen ströks. Till slut kom vinden och finalseglingen för de åtta främsta besättningarna kunde genomföras.

Initialt skaffade sig Melges 24-besättningen en betryggande ledning över fältet i den lätta vinden. Men OS-hoppet Josefin Olsson lyckades hämta upp en hel del och i mål skiljde det bara några meter mellan båtarna.

Josefin Olssons andraplats betydde att vi för första gången på tio år fick se en kvinna på prispallen i Mästarnas Mästare.

På tredje plats kom Björn Sandberg, 2krona/Trissjolle.– Vi är väldigt glada över vinsten och tänker försöka komma tillbaka minst två år till, säger en mycket glad Tomas Skålén och fortsätter:

– Nästa år är seglar vi EM i Melges 24 i Frankrike och året därpå är det VM i Finland. Vi siktar såklart på att vinna SM också och Mästarnas Mästare också. 


Efter första dagens segling var för första gången juniorbesättningen med i toppen i form av E-Jolle tjej. 

– Det är mycket roligt att vi ser de unga juniorerna ta för sig i Mästarnas Mästare, och att vi har unga tjejer som är med för första gången och slåss långt fram i finalen, avslutar Stefan Rahm, sportchef på Svenska Seglarförbundet. 

racing_bankappsegling_2015_MM_Live_Dag_1_DSC_20466

Relaterade artiklar

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MakalosMalgangMM_Ingang_MaskalosMalgangIngang

Makalös målgång i Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MastarnasMastare_Ingang_MastarnasMastareIngang

Närgången livesändning när mästarna gör upp!

racing_bankappsegling_2017_AMastarnasMastare_Ingang_Mastarnas_Marstrand_Puff

Mästarnas Mästare – LIVE från avgörande dag 2!