Hamnen.se sänder Mästarnas Mästare LIVE i helgen!

Gustav Morin

Gustav Morin

Nu i helgen avgörs Mästarnas Mästare i segling i Marstrand och Hamnen.se bevakar hela drabbningen med start på lördag klockan 9.15. Samma tider gäller på söndagen. 

Det blir en minst sagt prestigefylld uppgörelse där det till slut ska bli en ensam mästare bland de 40 deltagare som alla är nyblivna svenska mästare i sin klass.

Seglingarna avgörs med snabba J/70-båtar, med en fyrmannabesättningar, i korta race som beräknas ta 10-15 minuter.

Väderprognosen talar om vindar på 8-10 m/s och banan är mycket publikvänlig där den ligger nästan ända inne i Marstrands hamn.

Förutom SM- och JSM-vinnare, som alla bjudits in, har även några wildcards delats ut, bland annat till Max Salminen som vann OS-guld i London samt VM i Finnjolle för någon månad sedan.

Niklas Edler från KSSS har vunnit tre gånger. 

Andra tunga namn är Anton Dahlberg och Fredrik Bergström som var sexa på OS i Rio i fjol. De delar båt med sina tuffaste konkurrenter i 470 på hemmaplan, Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar som vann EM i våras.

– Det ska bli kul. Vi är visserligen konkurrenter, men vi är också bra kompisar som har sporrat varandra under många år, säger Anton som vann Mästarnas Mästare 2009.

Mästarnas Mästare avgörs nu för tolfte året i rad. Niklas Edler från KSSS är den enda som vunnit titeln tre gånger. I fjol fick han nöja sig med silvret efter Patrik Sturesson från Cape Crow Yacht Club. För övrigt är det nionde gången av totalt 12 som Niklas deltar.

Här har alltså ungdomar som vunnit JSM chansen att sätta OS-seglare, eller rutinerade män i övre medelåldern, på plats – vilket gör regattan helt unik. I fjol kom exempelvis blott 18-åriga Vilma Bobeck trea.

Enligt reglerna är det upp till varje rorsmän att välja sin besättning.

Sändningen startar kl. 09.15 på lördag och första start går kl. 09.30. Avslut cirka kl. 16.00. På söndagen startar livesändningen kl. 09.15 och cirka kl. 13.00 startar finalen.

Foto: Pekko Svensson, Daniel Stenholm och Mats Olsson.

racing_bankappsegling_2017_MastarnasMastare_Ingang_Mastarnas2017Bildspel2

Relaterade artiklar

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MakalosMalgangMM_Ingang_MaskalosMalgangIngang

Makalös målgång i Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MastarnasMastare_Ingang_MastarnasMastareIngang

Närgången livesändning när mästarna gör upp!

racing_bankappsegling_2017_AMastarnasMastare_Ingang_Mastarnas_Marstrand_Puff

Mästarnas Mästare – LIVE från avgörande dag 2!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar