Mästarnas Mästare LIVE!

Gustav Morin

Gustav Morin

På lördag och söndag är det dags för årets höjdpunkt bland svenska kappseglare. Det duger ju inte längre att vinna SM. Här avgörs vem som är bäst av alla. 
Hamnen.se levererar livesändningen.

På lördag och söndag går Mästarnas Mästare av stapeln i Båstad. Kappseglingen där alla som vunnit ett svenskt mästerskap eller svenskt juniormästerskap i en seglingsklass möts för att göra upp om vem som är bäst.

Följ nedräkningen till sändningen på Hamnenplay.se

I år kan det bli extra spännande då prognosen säger frisk frånlandsvind, vilket lär bli en utmaning på de korta banorna i de snabba J70-båtarna.

Förutom SM-vinnarna kommer också ett antal wildcards i form av landslagsseglare att ställa upp. Mästarnas Mästare är alltså en unik möjlighet för till exempel Optimistungdomar och långsmaltfrälsta att visa sin excellens och tvåla till OS-laget.

Hamnen.se och Svenska Seglarförbundet genomför återigen en maratonlivesändning från eventet – första dagen på sju timmar och fyra timmar dag två. Men seglingarna i sig är korta och intensiva.

Starterna har senaste åren gått i full fart för halvvind – precis som i Americás Cup.

Men just på den punkten är Stefan Rahm, Sportchef på Svenska Seglarförbundet lite hemlighetsfull och öppen för ändring inför årets event.

– När det gäller startproceduren är inget riktigt klart. Det blir en överraskning och en utmaning för seglarna.

Foto: Sailing Båstad.

Varje segling beräknas ta 10-15 minuter. Det finns tre banalternativ och ni kan se dem här.

I varje race seglar åtta lag med mellan tre och fem personer i besättningen. Det finns ingen viktgräns.

Interaktion och data under seglingarna
Under sändningen har tittarna möjlighet att diskutera och ställa frågor på Mästarnas Mästares Facebooksida. I livesändningen kommer man ständigt kunna följa ställningen. Vill man ha mer data såsom antal manövrar, fart, distans till ledare med mera – så kan man hålla trackingen öppen i ett separat fönster.

Första dagen seglas grundomgången med cirka 20 seglingar. På söndagen fortsätter grundomgånden och sen två semifinaler, andra chansen och final.

Ny teknik
Nytt för i år är bland annat att livesändningstekniken tillåter repriser. Vilket ger bättre insikt i olika situationer och skarpare analyser.

Program och sändningstider
Första sändningen startar 09.15 på lördag och första start går 09.30. Avslut cirka 16.30 . Samma tider gäller på söndag. Cirka 13.00 startar finalen.

Detta blir femte året som Hamnen.se får förtroendet av Svenska Seglarförbundet att livesända Mästarnas Mästare. Dessförinnan producerade Hamnen.ses Gustav Morin tv-program om eventet för Canal+.

Mer om seglingarna på www.svensksegling.se.

racing_bankappsegling_2016_Mastarnas_mastare_Mastarnas_mastare

Relaterade artiklar

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MakalosMalgangMM_Ingang_MaskalosMalgangIngang

Makalös målgång i Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MastarnasMastare_Ingang_MastarnasMastareIngang

Närgången livesändning när mästarna gör upp!

racing_bankappsegling_2017_AMastarnasMastare_Ingang_Mastarnas_Marstrand_Puff

Mästarnas Mästare – LIVE från avgörande dag 2!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar