Mästarnas Mästare – repris från dag 1

Redaktionen

Redaktionen

Hamnen.se direktsänder Mästarnas Mästare och första dagens minst sagt tuffa seglingar är nu över. Ovan kan ni se reprisen där hårda fighter och snygga manövrar blandas upp med broachar, fall över bord och krockar. 

Se hela livesändningen i repris med kapitelindelning.

Seglingarna avgörs med åtta J/70-båtar i korta race på strax under tio minuter inne i Marstrand hamn. Totalt hann alla teamen med tre race var och Niklas Edler visade att det är rutin som är nyckel till framgång.

Niklas vann två av sina race och kom tvåa i det tredje. Niklas är med sina tre titlar i tidigare års Mästares Mästare den som vunnit flest gånger. Nu leder han, om än knappt, inför söndagens avslutning.

Tvåa ligger Fritiof Hedström som är svensk mästare i 49er. Fritiof och hans besättning fick till en seger och två andraplatser under lördagen.

I flera av besättningarna finns duktiga ungdomar och trea bland de 38 teamen ligger junioren Oscar Engström som är svensk mästare i 29er tillsammans med Hugo Westberg.

Bakom sig i resultatlistan har Oscar och hans besättning bland annat OS- och världsmästaren Max Salminen som ligger på 13:e plats och en båt med besättning från Team Artemis som ligger åtta. Samt många andra OS-seglare och rutinerade ”rävar” med både VM- och EM-titlar på meritlistan.

På söndagen ska varje team göra ytterligare två race och därefter går de 16 bästa till semifinal. Kl. 13:00 startar finalen där de åtta främsta gör upp om titeln Mästarnas Mästare 2017.

Här kan man se alla resultat.

Se söndagens seglingar (start klockan 09.15) här.

Foto ingångsbild: Niklas Axhede. 

racing_bankappsegling_2017_AMastarnasMastare_Ingang_Mastarnas_Marstrand_3

Relaterade artiklar

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MakalosMalgangMM_Ingang_MaskalosMalgangIngang

Makalös målgång i Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MastarnasMastare_Ingang_MastarnasMastareIngang

Närgången livesändning när mästarna gör upp!

racing_bankappsegling_2017_AMastarnasMastare_Ingang_Mastarnas_Marstrand_Puff

Mästarnas Mästare – LIVE från avgörande dag 2!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar