Mike får seglingens Oscar

Mike får seglingens Oscar

Redaktionen

Seglingens motsvarighet till filmvärldens Oscar har tillfallit Mike Sanderson. Skepparen på vinnande ABN AMRO 1 i senaste Volvo Ocean Race mottog priset 2006 ISAF Rolex World Sailor of the Year i Helsingfors.

 

 

Mike Sanderson med sin besättning på ABN AMRO 1 sopade banan med sina konkurrenter i senaste Volvo Ocean Race. Sex vinster av nio möjliga på de långa etapperna, fem segrar av sju möjliga på bankappseglingarna.

 

 

Att få det här priset gör alla mina gråa hår jag fick under tävlingen mödan värd, sa Mike Sanderson på ISAF:s prisutdelning i Helsingfors.

Men glöm inte bort att det här är ett lagarbete. Designers, båtbyggare, besättningen, shore crew, marknadsförarna och vår sponsor är alla delaktiga i det här priset. Utan dem hade det varit omöjligt att vinna Volvo Ocean Race.

Volvo Ocean Race VD, Glenn Bourke berömde Sandersons insatser med.

Priset är en passande utmärkelse för Mike´s fantastiska prestation att leda ABN AMRO till en sådan överlägsen seger. Han är en mycket kunnig havskappseglare, en ovanligt duktig ledare och en respekterad ambassadör för segelsporten.

 

Redaktionen

nyheter_sailormikespuff

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

massa_afs08sjokortpuff

“Världens största sjökort”

tillbehor_DackSkrov_inmarefenderpuff

Ny typ av fender

racing_havskappsegling_ericsson250

Ericsson Racing Team mot Lanzarote

racing_havskappsegling_sosony500

Svaga vindar i Sandhamn Open