Mot VM i IMS 670 i Spanien

Redaktionen

Sex svenskar har fått en inbjudan till VM i IMS 670. Det är Lars Bergqvist, KSSS, med besättning som på söndag ger sig iväg till Sanxenxo vid spanska Atlantkusten. Där avgörs Världsmästerskapen mellan den 17 – 23 september och arrangörerna räknar med cirka 40 båtar på startlinjen.

De spanska arrangörerna av VM för IMS 670 har bjudit in en svensk besättning. Det är Lars Bergqvist med besättning som har lyckats bäst i Sverige i år och har därför fått denna möjlighet att segla mot de bästa seglarna i IMS 670 klassen.

 

Besättningen som ställer upp i VM under svensk- och KSSS-flagg är Lars Bergkvist som skipper och storsegeltrimmare, Björn österberg rorsman, Martin Agnsell taktik, Fredrik Aurell fördäck, Greta Hjelte keyboard och Maud Jonsson, genuatrim.

 

Lars Bergqvist, skipper och storsegeltrim

 

 

Björn österberg, rorsman

 

 

Fredrik Aurell, fördäck

 

 

Greta Hjelte, keyboard

 

 

Martin Angsell, taktik

 

 

Maud Jonsson, genuatrim

Under året denna säsong har de seglat på i stort sett två olika båtar X-332 Lady X och X-37 Team Matrisen. Efter en fin säsong i Sverige där Lady X vann det mesta i IMS 670-klassen i Sverige: Lidingö Runt, Gotland Runt och SM och där Team Matrisen vann Sandhamn Open och kom tvåa i 670-klassen på SM så fick de en inbjudan från de spanska arrangörerna av VM i Sanxenxo, utanför Vigo i Spanien.

Besättningen åker till Spanien på söndag för att kappsegla den 17-23 september på vattnen utanför Vigo.

Svenskarna har chartrat en spansk X 332 som vann spanska IMS mästerskapen 2006. Arrangörerna av VM.et räknar med ett startfält å cirka 40 båtar. Det är några Olympiska mästare på startlinjen samt bland andra Movistar, som är engagerade i Volvo Ocean Race med samma båtnamn och team.

Följ IMS 670 VM på www.anjocaworldcup.com.

racing_bankappsegling_imssegelbåt

Relaterade artiklar

batar_motorbatar_2016_CandelaLyfter_Ingang_CandelaLyfterIngang

Candela Speed Boat – första bilderna på lyftet!

batar_motorbatar_2016_Candela_Ingang_CandelaIngang

Svenska Candela ska ta båtvärlden med storm!

racing_havskappsegling_2015_Lidingo_Runt_Bildspel__DDD4287

Lidingö Runt i bilder

nyheter_2015_BatTvatt_Ingang_BatTvattIngang

Skippa bottenfärgen och satsa på bottentvätt

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar