Nästa Motala efter lyckat Volvo City Sailing i Norrköping

Redaktionen

Redaktionen

Volvo City Sailing är en serie regattor som avgörs i nordiska städer under sommaren. Först ut var Norrköping, till helgen står Motala som värd.
I Norrköping kom cirka 7 000 östgötar för att bland annat se Claes Boman, Joakim Langner och Joakim Marklund vinna herrklassen.

I strålande sol besökte 7000 östgötar de rafflande och citynära segeltävlingarna ”Volvo City Sailing” och det kringliggande evenemangsområdet i Lindö., meddelar Volvo City Sailing i ett pressmeddelande som här återges i sin helhet:

Det stabila laget JMK/DR med före detta Orma-60 seglaren Pelle Dahllöf fick se sig slagna efter en tjuvstart som kostade dem förstaplatsen. Den rutinerade seglaren Claes Boman i Team PEMA tog nu segern tillsammans med E-jolleseglaren Joakim Langner och Joakim Marklund.

Claes Boman i Team PEMA tog hem segern tillsammans med Joakim Langner och Joakim Marklund.

Två starka damlag slogs länge om vinnarpositionen, Team Pro Marina och Tjejerna i östergötland, som vid kryssmarkeringen låg sida vid sida med vinnarbåten.

– Svenska Seglarförbundet och klubben NSS är oerhört nöjda med tävlingarna som kunde genomföras i vindar mellan 0-5 meter per sekund i rätt tid och med två gruppseglingar. Vi genomförde en semifinal och en final i den skiftande svårseglade vinden.
– Två riktigt duktiga damlag fanns med och slogs om segern. Några tjuvstarter och en krock vid kryssmarkeringen förgyllde det hela och ökade spänningen i seglingen som blev direkt matchavgörande säger Stefan Rahm, Förbundsdirektör/Sportchef på Svenska Seglarförbundet

Vid sidan av matchracingen kunde publiken njuta av uppvisningar från Svenska Sjöräddningssällskapet, Hits från listettan Petra Marklund alias September, ”Prova på aktiviteter” och för den vågade;Volvo Ocean Race egna segelsimulator.

Bilutställning och möjlighet att testa Volvos senaste trumfkort fanns också inom Race Village. Stolt premiärvärd på plats, Tage Rejmes Bil AB i Norrköping var mer än nöjda över uppslutningen och de spännande tävlingarna.

-Vi kan konstatera att Volvo City Sailing blev den succé vi hoppats på och en bekräftelse på att vårt koncept fungerar för både publik och segelettablissemanget. Vår idé med citynära seglingstävlingar och ett digert aktivitetsutbud för hela familjen tilltalar våra aktiva kunder och oss säger Mikael Lidman, VD på Tage Rejmes Bil AB i Norrköping.

Nästa deltävling är kommande helg i Motala, vilket är den andra av totalt tio segeltävlingar innan den slutgiltiga segraren i Volvo City Sailing koras. Det vinnande teamet i Volvo City Sailing får möjlighet att resa till någon av stoppen i storebrorstävlingen Volvo Ocean Race.

 

Resultat i finalen:

1. PEMA (Claes Boman, Joakim Langner, Joakim Marklund)

2. Folkspel (Alexander Nuija, Nils Åkervall, Emil Klinga)

3. JMK/DR (Niclas Megfält, Pelle Dahllöf, örjan Roxner)

4. Majsans guldgossar (Martin Åkerblom, Bo Jonsson, Fredrik Holm)

5. Tjejerna i östergötland (Kerstin Gunnarsson, Ann-Sofie Fall, Åsa Arwefors)

6. Pro Marina (Stefan Ericsson, Kajsa Sundklev, Martina Thorn, Maria Bjurén)

 

Arrangörer: Volvo Personbilar, Svenska Seglarförbundet, Sjöräddningssällskapet

Sponsorer: Volvo Finans, Volvia, Tanka, Hertz, Pro Marina, Folkspel, Garmin, Scandic, Kexchoklad

Samarbetspartners: Tage Rejmes Bil AB, NSS, Bomullsfabriken

 

Läs mer om Volvo City Sailing, klicka här

racing_bankappsegling_volvocitypuff

Relaterade artiklar

Swan Shadow 2 Puff

Swan Shadow – anrika Nautors första motorbåt!

image

Nautiques nya wakeboardbåt – friskt vågat med bara el!

Precision against the dock-2

Volvo Pentas nya teknik för automatiserad tilläggning

HyCruiser 28 4

HyCruiser 28 – med batteri och vätgas i 180 sjömil!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar