Najad 410 CC – förfinad cruiser med mycket av allt

Redaktionen

Redaktionen

Anrika Najad kommer sällan, för att inte säga aldrig, med några revolutionerande nyheter. Strategin är i stället att förfina och förbättra det redan befintliga. Najad 410 CC är inget undantag.

Att Najad 410 CC, som modell, har några år på nacken är ingen hemlighet. Men det betyder inte att det inte har skett någon utveckling under resans gång. Varvet har en tydligt uttalad strategi i att ständigt förfina och förbättra sina modeller. Därför bjuds heller aldrig några obehagliga överraskningar som barnsjukdomar eller tveksamma lösningar.

Najad 410 CC har en litet lägre profil än sina systermodeller. Men är likväl en trygg cruiser när den är som bäst.  Den upphöjda sittbrunnen är förhållandevis liten men bjuder en svårslagen överblick over omgivningen. Dessutom lämnar den utrymme över till en minst sagt ståtlig och bekväm akterhytt.

Akterruffen på Najad 410 CC är någonting alldeles extra. 

Bekväm är för övrigt ett ständigt återkommande ord när båten ska beskrivas. För den invändiga designen står namnkunniga Rhoades Young Design. En byrå som kanske mest är känd för att designa lyxyachter för flera hundra miljoner kronor.

Vässade seglingsegenskaper
För 15 år sedan gjorde Najad också en kursändring i att låta konstruktörsparet Judel/Vrolijk vässa seglingsegenskaperna på sina modeller. Något som ledde till bredare aktrar, vassare stävar och flatare bottnar. Och som gör att Najad 410 CC, hur mycket cruiser den än är, ändå är begåvad med ett temperament som skänker en rejäl portion seglingsglädje.

Förutom den stora akterhytten, eller redarhytten som varvet själv vill kalla den, så noteras en rymlig salong och en väl tilltagen gästhytt med dubbelkoj i fören. Sedan finns förstås allt man kan önska för att sova, äta och leva bekvämt.

Däribland komforthöjande detaljer som tvättmaskin, ett nytt och förbättrat ventilationssystem med flera rostfria ventiler på däck samt bogpropeller ingår i grundpriset.

 

Najad 410
Längd ö a: 12,20 m
Längd v l: 10,78 m
Bredd: 3,85 m
Djupgående: 2,10 (1,90 tillval) m
Vikt: ca 12 200 kg
Kölvikt: 4 000 kg
Masthöjd: 18,50 m
Motor: Volvo Penta D2-55S (53 hk)
Bränsle: ca 230 liter
Vatten: 610 liter
Pris (välutrustad): 4 600 000 kr
Mer info: www.najad.se
batar_segelbatar_2015_Najad410_Ingang__Najad_410_Ingang

Relaterade artiklar

OE 32 Beppe Backlund

Utdömd OE 32 förvandlas till modern klassiker i nyskick

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Sven Wollter båt Malö 38

Möte med båtmänniskan Sven Wollter

Najad 395

Najad 395 – första intrycken i hård vind

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar