Naturligt sjömansliv i ARC

Redaktionen

Redaktionen

I går söndag, gick starten för de 234 båtarna i ARC. Kommunikatonsteknik i all ära, men seglar man över Atlanten så är det inte alltid som kopplingarna till internet fungerar. Våra Victoria-hjältar har varit ute i ett dygn och ingenting har meddelats.

 

På ARC:s hemsida visar positionen att Victoria af Piteå fortfarande ligger kvar i Las Palmas och har 2 688 sjömil kvar til St Lucia.
Knappast sant.

Victoria af Piteå tillhör inte någon av de båtar som enligt ARC ligger kvar i hamnen. Mer troligt är att de dundrar fram i en stark nordlig passadvind och har fullt upp med fallvindarna från det höga vulkanberget Teide på Tenneriffa.

Väl förbi där kanske de får lite lugnare och mer ordning på satelitt-telefonen, så att de kan rapportera till nyfikna hamnen.se-läsare.


Den gula pricken ska föreställa positionen för Victoria af Piteå. Sällan, tror vi på hamnen.se, snarare fungerar systemet inte för alla båtar, ännu ska kanske tilläggas.

Kommunikationsdirektören för Victoria af Piteå, Staffan, hann i alla fall med att skicka följande rader och bilder kvällen före statr, det vill säga i lördags.

“Har inte hunnit skriva nåt ännu för det har varit helt hysterisk här, men så fort vi är iväg och saker och ting har lugnat ner sig så skickar vi några rader.”

Trist bankett kvällen före start för Victoria-hjältarna.

Tokiga danskar promotar skandinaviers tidigare sjömansvanor.

Nyheter från ARC samt positionsangivelser, klicka här

cruising_ARC2007_arcstart07

Relaterade artiklar

Grey Wolf puff

Grey Wolf är drömbåten för långfärd – räckvidd 4 500 sjömil

Gurra-Krantz-1

“Jag gillar egentligen inte segling!”

cruising_2019_Sailing_la_vagabonde_Sailing_la_Vagabonde

Episkt familjeliv i havets tropiska vildmark

Reporter moved to a narrowboat

Tv-reportern som flyttade ombord

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar