Neal McDonald till Victory Challenge

Neal McDonald till Victory Challenge

Patrik Norling

Svenska Victory Challenge är inte längre ett så svenskt Americas Cup-projekt. Senast i raden av internationella rekryteringar är Neal McDonald, 43, tidigare skeppare på Volvo Ocean Race båtarna Ericsson och Assa Abloy.

Victory Challenge har på de senaste fyra månaderna rekryterat inte mindre än 15 nya personer till sitt Americas Cup – projekt. Ingen av de nya är svenskar, däremot en hel del engelsmän, bland andra Neal McDonald.

Neal är redan känd för de flesta kappseglingsintresserade svenskar. Han gjorde ett mycket gott jobb som skeppare i Volvo Ocean Race 2001 ombord på Assa Abloy, hade det lite tuffare med Ericsson i senaste Volvo Ocean Race då han avsattes på en etapp. Men han kom tillbaka och seglade i mål som skeppare i Göteborg förra sommaren.

Neil har även OS meriter i 49:ers och han var storsegeltrimmare och taktiker i America’s Cup-utmaningen Sydney ’95 år 1995.
? De ledaregenskaper han visat som skeppare i två Volvo Ocean Race, hans gedigna ingenjörsutbildning och hans omfattande erfarenhet som seglare gör att han blir ytterligare en värdefull förstärkning av seglingsteamet, säger Magnus Holmberg, skeppare och rorsman i Victory Challenge.

Ombord på en av de två Victory-båtarna kommer Neal McDonald att sköta storskotstravaren samt bistå med sina taktiska kunskaper. Han kommer även att vara med i utvecklingsteamet för mast och stående rigg.

Patrik Norling

nyheter_victory_news

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

batar_segelbatar_2008_moody45_puff

Premiärtur för Moody 45 DS

racing_bankappsegling_imssegelbåt

Mot VM i IMS 670 i Spanien