Nu startar America’s Cup!

Nu startar America’s Cup!

Gustav Morin

Starten är förvisso uppskjuten till lördag på grund av hårda vindar på Bermuda men det finns mycket att se innan starten. Här berättar vi hur man bäst följer America’s Cup. 

På grund av hårda vindar har  starten av den 35:e upplagan av America’s Cup skjutits upp till på lördag. Då spås stabilt väder och vi  kommer från och med då kunna följa dramatiken live på svenska  i TV4 Sport, via C More eller på engelska via America’s Cup app.

Den påkostade Tv-produktionen har kameror som fångar seglingen i flera olika vinklar och dimensioner i minsta detalj. Dessutom gör grafiken det lätt att hänga med i vad som händer på vattnet.

TV4 Sport ramar in America’s Cup med studio på plats på Bermuda med Johan Anderberg som programledare och den svenske världsberömde seglaren Magnus Augustsson som expert. Kommenterar gör Björn Hansen, etablerad matchracingseglare. Sändningarna går generellet  klockan 19-21 förutom första dagen då sändningstiden är klockan 22-24. Allt sänds dessutom i C More.

Efter ett par starka omgångar med träningsrace mot konkurrenterna så framstår Svenska Artemis Racing som en av favoriterna till att vinna seglingssportens mest prestigefulla buckla. 

Vi på Hamnen.se kommer att sända ett analysprogram 14 gånger under raceperioden (schemat publiceras inom kort). Vi kallar programmet  Studio America’s Cup och det kommer att ge er som inte kan följa alla seglingar en snabb överblick av resultat och de hetaste händelserna, därtill fördjupningar i racets alla aspekter.

Vi kommer att ha direktkontakt med Torvar Mirsky som är på plats och analyserar på Bermuda. Sveriges match racing-legend Björn Hansen kommer att delta i studion vid ett par tillfällen och Stefan Rahm kommer att delta via länk tillsammans med ett flertal svenska framstående seglare. 

Hamnen.ses Studio America’s Cup kommer att sändas live på Hamnen.ses Facebook kl 14.00 och på Hamnenplay, samt repriseras direkt efter på Hamnen.se. 

Schemat för all racing.

 

Gustav Morin

racing_bankappsegling_2017_Americas_Cup_Cup_puff

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Artemis_gor_comeback

Oljemiljardär bakom ny svensk America’s Cup-satsning

Artemis_foilande_arbetsbat

Artemis eldrivna och foilande arbetsbåt gör 34 knop

Artemis_Foilande_Arbetsbat

Artemis – första foilande och eldrivna arbetsbåten provkörd

F_70_foilande_lyxbåt

Svensk miljardär låter bygga foilande lyxbåt