Ny Artemis – en RC44:a

Redaktionen

Redaktionen

Kappsegling

Artemis Torbjorn TörnqvistTorbjörn Törnqvist, som framgångsrikt seglar TP 52:an Artemis, har köpt en ny båt. Det är entypsbåten RC 44 med segelnumret SWE 44. I hans debutregatta, Lanzarote, kom Törnqvist femma av sex startande, men vann sista seglingen

Torbjörn Törnqvist, svensk affärsman bosatt i Geneve, har börjat segla RC 44. RC står för Russell Coutts som Torbjörn sedan några år tillbaka har ett samarbete med. Russell Coutts är initiativtagare och har varit med om att konstruera den exklusiva entypsbåten RC 44. Båten är en planande och förminskad variant av Americas Cup-båtarna.

Ombord på RC 44:an Artemis har Torbjörn Dean Barker som professionell skeppare och taktiker. Torbjörn är rorsman och kommenterar sin debut i klassen:
– Bra och dåliga stunder. Vi hade en bra start i första seglingen, men kom för nära länsmärket och seglade på det, så vi var tvungna att göra en straffrunda. Det känns inget vidare, men sånt händer. Vi har en ny båt och det är vår första regatta.
– I avslutande seglingen fick vi en bra start, hittade gången och gjorde bra ifrån oss taktiskt utan några misstag. RC 44:an är rolig att segla och styra. Jag gillar den verkligen.

www.rc44.com

Relaterade artiklar

Flysuit

Nytt fartrekord med 1 050 hk på ryggen!

©GauthierLebec/Charal

Kölbåtarnas fart har fyrdubblats på 40 år!

Hugo Boss

Snart start för omänskliga higtech-racet!

Båtsamverkan Tullen 1

Svårare tider stundar för stöldligorna!