Ny Artemis – en RC44:a

Redaktionen

Redaktionen

Kappsegling

Artemis Torbjorn TörnqvistTorbjörn Törnqvist, som framgångsrikt seglar TP 52:an Artemis, har köpt en ny båt. Det är entypsbåten RC 44 med segelnumret SWE 44. I hans debutregatta, Lanzarote, kom Törnqvist femma av sex startande, men vann sista seglingen

Torbjörn Törnqvist, svensk affärsman bosatt i Geneve, har börjat segla RC 44. RC står för Russell Coutts som Torbjörn sedan några år tillbaka har ett samarbete med. Russell Coutts är initiativtagare och har varit med om att konstruera den exklusiva entypsbåten RC 44. Båten är en planande och förminskad variant av Americas Cup-båtarna.

Ombord på RC 44:an Artemis har Torbjörn Dean Barker som professionell skeppare och taktiker. Torbjörn är rorsman och kommenterar sin debut i klassen:
– Bra och dåliga stunder. Vi hade en bra start i första seglingen, men kom för nära länsmärket och seglade på det, så vi var tvungna att göra en straffrunda. Det känns inget vidare, men sånt händer. Vi har en ny båt och det är vår första regatta.
– I avslutande seglingen fick vi en bra start, hittade gången och gjorde bra ifrån oss taktiskt utan några misstag. RC 44:an är rolig att segla och styra. Jag gillar den verkligen.

www.rc44.com

Artemis Torbjorn Törnqvist

Relaterade artiklar

Swan Shadow 2 Puff

Swan Shadow – anrika Nautors första motorbåt!

image

Nautiques nya wakeboardbåt – friskt vågat med bara el!

Precision against the dock-2

Volvo Pentas nya teknik för automatiserad tilläggning

HyCruiser 28 4

HyCruiser 28 – med batteri och vätgas i 180 sjömil!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar