Ny Campus på gång

Redaktionen

Redaktionen


För 28 år sedan lanserades den första Campus – Campus 550. Sedan dess har flera modeller av Campus lanserats.
Inför nästa säsong är Campus 7.4 på gång.

– Den första Campusen som kom var en kapad modell på 5,5 m. Belönades för övrigt med Båtnytts Guldratt.

Sedan dess har Campus funnits i fem ytterligare modeller fram till 6.6 som kom 2007, säger Bernt Lindquist, båtkonstruktör av bland andra Campus- och Diva-båtarna samt återförsäljare av Bavaria i Sverige.

– Campus har haft en löpande utveckling och de nuvarande modellerna 6.3 och 6.6 är moderna konstruktioner. Med åren har nog Campus blivit en av sveriges mest sålda bobara segelbåtar.

Pressmeddelande:
Nu utvecklar vi Campus-konceptet ytterligare ett steg. Nya Campus 7.4 är utvecklad med vår mångåriga erfarenhet av att bygga båtar med en helt unik hanterbarhet som grund. Första Campusmodellen presenterades 1982. Ingen annan segelbåt har gått att hantera som en jolle och samtidigt haft kölbåtens trygga egenskaper.

Många har frågat efter en lite större Campus. Utmaningen har varit att skapa en båt med mer komfort och samtidigt behålla de smidiga egenskaperna. Vi har löst detta genom att förstora båten försiktigt. Nya Campus 7.4 har ett skrov som är 7,10 m x 2,45 m att jämföras med Campus 6.6 som är 6,20 m x 2,30 m.

Bland annat genom att hålla ner skrovhöjden, göra en smart stabiliserande inredningslösning och bygga båten mer avancerat, kan vikten fortfarande hållas låg och smidigheten behållas. Fortfarande skall en person ensam kunna rigga utan mastkran och fortfarande kan båten smidigt trailas efter en personbil.

De större måtten ger möjlighet att skapa en komfortabel bobåt. En annorlunda planlösning gerhelt ny komfort för storleksklassen. Här finns separat förpik med rejäla fullängdskojer. Garderober och stuvutrymmen. Matbord med plats för 4 personer. Pentry med möjlighet till tvålågigt kök och diskho. Plats för avskild WC med sjögarderob. Dubbelkoj med över 2 m längd.

Utvändigt en genomtänkt och bekväm sittbrunn med gott om plats för 4 personer. Höga sargervid sittbänkarna ger bekvämlighet och trygghetskänsla. Rorsman har 3 bekväma sittplatser att välja mellan. Smidig motorhantering genom en ny lösning. Den nya planeringen ger också överlägset stora stuvutrymmen från sittbrunnen.

Grundidén med Campus har varit enkelhet. Enkel att segla, rigga, förvara och traila och allt till ett oslagbart pris. Diva båtar är kända för fart, smidig hantering, innovativa lösningar och ett fantastiskt hantverk. Nya Campus 7.4 kommer att byggas på vårt Divavarv och vi tar till vara all vår erfarenhet.

Hon kommer att bli exklusivare än de mindre Campusbåtarna i utförandet. Divans exklusiva träarbeten och avancerade byggmetod kombineras med Campus enkla hantering. Sammantaget skapar vi en ny sorts segelbåt. 

Vill man vara med från början betalar man en bokningsavgift på 4 000 SEK och får köpa båt
till introduktionspriset 288 800 kronor. Planerad leverans är sensommar 2010.

Preliminära data:
Längd över allt 7,45 m   
Skrovlängd 7,10
Deplacement 900 kg   
Rekommenderad motor 5 kw / 6 hk
www.campusboats.se

batar_segelbatar_2008_campus-74_norigg

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar