Nya respitregler i Gotland Runt

Redaktionen

Redaktionen

Gotland Runt har kommit fram vilka kriterier som gäller för totalsegraren. IMS-regeln har modifierats och döpts om till ORC International. Vinnaren i ORC International blir totalsegrare. Andra nyheter inför sommarens Gotland Runt är att KSSS bjuder in till respitreglerna IRC och Nautor`s Swan Rating.

Nästa års Gotland Runt startar söndagen den 29 juni och kommer att ha banor på mellan 180 och 550 sjömil. Tanken är att de deltagande besättningarna ska vara ute till havs och kappsegla i 48 till 72 timmar.

Totalsegraren blir den båt/besättning som vinner totalt bland de nya ORC International-klasserna. IMS-regeln har modifierats och döpts om till VPP-baserade ORC International. Andra klasser blir Grand Open klassen för cruiser/racers över 50 fot, som seglas efter ORC Club ochförra årets succé LYS.

KSSS tar även in båtar som vill segla under IRC-regeln samt Nautors egna regel för Swan-båtar. Den senare bygger till stor del på IRC men har parametrar för större gottgörelse av äldre Swanbåtar. Minst 15 båtar krävs för att bilda egen klass.

ORC International planeras att blir den regel de flesta havskappseglingsregattor kommar att seglas under i Nordeuropa.

KSSS öppnar för anmälan till Gotland Runt den 1 februari 2008

Läs mer på

www.ksss.se

www.orc.org

racing_havskappsegling_egr08puff

Relaterade artiklar

king40 mills irc

Sweet – King 40

nyheter_tjeisegelbåt

Mer drag i OS för tjejer

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar