Nya Salona 44 – prestanda och elegans

Redaktionen

Redaktionen

Nya Salona 44 – prestanda och elegans

På Genua Boat Show den 7 oktober har Salona 44 premiär.

Pressmeddelande i oredigerad form från svenska återförsäljaren Promarinegroup :
Den nya 44-fotaren följer inte bara den framgångsrika filosofin och konceptet från föregångaren Salona 45 utan hon tar utvecklingen ett stort steg vidare i teknologi, design, komfort och prestanda.

Stilen och seglingsegenskaperna gör hennes framträdande imponerande vid första kontakten, men ännu viktigare är att bakom den stilrena siluetten så döljer sig en kompromisslös konstruktion.

Prestanda är en av de mest utmärkande och igenkännande egenskaperna för en Salona och som alltid har stort arbete lagts ner för att skapa en stark konstruktion tillsammans med avancerad teknologi.

I standardutförande byggs nya Salona 44 med den senaste tekniken inom vakuum injicering för skrov och däck och med vinylester. 

Laminatet består bland annat av s.k. triaxiala och biaxiala E-glassfibrer, detta tillsammans med byggmetoden skapar inte bara en lättare konstruktion utan dessutom är den starkare, styvare och stummare.

I designarbetet har stort arbete lagts ner för att utveckla både en elegant och funktionell yacht såväl interört som exteriört för att möta behoven för bekväm cruising och att tillfredställa den som söker en yacht för spännande racing. 

Nya Salona har i standardutförande en modern, ljus högklassig teakinredning och hela inredningen har en elegans och värme som gör att  man känner ett stort välbefinnande och härlig trivsel med att leva ombord.

De tre sovkabinerna erbjuder högsta komfort med bl.a. en King Size bädd förliga kabinen, och i salongen finner man plats och inbjudande atmosfär för umgänge med familj och vänner.
Det L-formade pentryt på babords sida är funktionellt utformat matlagning även till sjöss och med gott om avställningsplats och effektiva förvaringsutrymmen.

Tillsammans med senaste inom design av undervattenlinjer, höga stabilitet och effektiva segelplan är nya Salona 44 en komfortabel, säker och härlig yacht att segla. 
Dessa egenskaper ligger även till grund för skepparen och besättningen som söker en
konkurrenskraftig och spännande yacht för racing på högsta nivå inom både inom IRC och ORC.

Tillsammans med varvet och konstruktörerna erbjuder vi support för att optimera din Salona och tar fram speciella racingorienterade konfigurationer.

Fakta Salona 44
LöA                13,5 m
LVL               11,45 m
Bredd             4,19 m
Djup       2,10/2,55 m
Vikt (tom)     9 300 kg
Ballast          3 400 kg
Storsegel       57,8 m2
Genua furl      61,1 m2
Färskvatten    400 l
Septik               40 l
Motor                64 hk Yanmar
Design             J&J design
Pris standard   271 975 Euro ink moms, fritt leverans.

Nya Salona 44 – prestanda och elegans

Relaterade artiklar

Bild 2021-04-12 kl. 15.21

Svenska företag med och betalar Suez-haveriet

Runt Afrikas kust

1 000 sjömil i kajak runt Afrikas kust

DSC04096.JPG

Kaptenslös båt redan i drift

waveflyer

Waveflyer – vattenskoter med bärplan

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar