Nya Zealand klar för Americas Cup

Redaktionen

Redaktionen

Team New Zealand med Dean Barker vid rodret sopade banan med italienska Luna Rossa i Louis Vuitton Cup. Fem raka segrar där Team New Zealand var först runt varje rundningsmärke gör att de nu känner sig starka inför finalseglingarna i Americas Cup mot Alinghi.

– Mycket har ändrats sedan vi förlorade cupen i Nya Zealand år 2003, sa en nöjd Dean Barker vid presskonferensen efter avslutande segern över Luna Rossa.
– Vi har en betydligt mer kompetent ledning nu med Grant Dalton och Kevin Shoebridge. Klart vi har haft några tuffa perioder men nu är hela teamet verkligen sammansvetsat och ekonomin säkrad. I Louis Vuitton finalen lyckades vi lägga in en högre växel och det tar vi med oss in i Americas Cup-finalen mot Alinghi.

Om Team New Zealand skulle lyckas att gå hela vägen och vinna Americas Cup är det många förståsigpåare som menar att det inte skulle vara bra för själva tävlingen Americas Cup. De flesta syndikat vill att ”The Auld Mug” stannar i Europa för att de ger troligen fler deltagare till Cupen. Om Americas Cup nästa gång avgörs i Nya Zealand är reklamvärdet inte lika högt, menar de.

Men det svaret har vi inte förrän i början av Juli. Det 32:a Americas Cup, i Valencia, startar den 23 juni och, om det blir nio seglingar, är klar den 4 juli.

racing_bankappsegling_loklarpuff-custom

Relaterade artiklar

Fransmänn vann Brasilien Match Cup

racing_bankappsegling_acllvlogpuff

Team New Zealand segrare i första utmanarmatchen

racing_bankappsegling_lvsflyg

Luna Rossa finalklar med Magnus Augustson ombord

racing_havskappsegling_vorspmovpuff

Spanjorer ställer upp i Volvo Ocean Race

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar