Nyheter i ”compact class” – Hanse 320 och 350

Redaktionen

Redaktionen

Hanse 350Segelbåtar i storleken 32 till 35 fot, ”Compact Class” ser ut att vara den nya marknaden för många varv. Nu presenterar tyska Hanse sina nya modeller. Hanse 320 och Hanse 350. Varvet säger sig satsa på cruisers, ändå heter konstruktörteamet Jodel/Vrolik som stod bakom Americas Cup-vinnaren Alinghi.

Goda seglingsegenskaper, mycket utrymme både ovan och under däck och en inredning som håller mycket hög kvalitet.

Det var det samlade omdömet bland Hanses återförsäljare när de träffades på ett internationellt möte i juli där de nya Hanse 320 och 350 visades för första gången.

Inte en helt opartisk skara båtmänniskor, med andra ord, men visst lovar bilderna på de nya modellerna gott, i alla fall för de seglare som gillar prestanda.

Med ett krysställ på 51 m2 för den mindre modellen och närmare 65 m2 för den större tillsammans med en T-köl ger klara indikationer för att varvet har låtit Judel/Vrolik använda sina kunskaper vad gäller att få snabba båtar.

Samtidigt har möda lagts ner på att få en lätthanterlig båt som ska kunna seglas av endast några får personer eller till och med ensam. Självslående fock, genomgående lattor i storseglet, enkelt revsystem ingår i standardutrustningen.

Ljusinsläppet är något som ökar på dagens nyproducerade segelbåtar. Prismor i rufftaket och fönster i friborden är något som de nya Hanse-modellerna har utrustats med.

Hanse 350 har toalett och dusch är placerad vid förpiken för att, enligt varvet öka utrymmet i salongen samtidigt som ”Owners Cabin” i förpiken får toalett och dusch närmare.

Varvet uppger att de ökat storleken på vatten- och bränsletankar, något som normalt i den här storleksklassen många gånger är väl snålt tilltagna.

Både Hanse 320 och Hanse 350 är planerade att visas på flytande båtutställningen öppna Varv, Orust, 24-26 augusti.

Tekniska fakta Hanse 320:

LOA: 9.63 m

Bredd: 3.30 m

Djup: 1.75 m (standard) 1.40 m (tillval)

Depl: 4.7 ton

Segelyta: 51,35 m²

 

Tekniska fakta Hanse 350:

LOA: 10.59 m

Bredd: 3.55 m

Djup: 1.85 m (standard) 1.45 m (tillval)

Depl: 5.75 ton

Segelyta: 64.86 m²

Design: Judel/Vrolijk & co

www.hanseyachts.com

 

 

Hanse 350

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar