Nytt galet svenskt världsrekord i vindsurfing

Rekordet handlar om att vindsurfa så långt som möjligt på 24 timmar – nonstop. Markus Robért gav sig ut för att slå det på sin flygande windfoil. 

Klockan 23:30 11 juni klev Markus Robért och Johan Ekstedt på sina vindsurfingbrädor med förhoppningen att inte kliva av dem förrän 24 timmar senare – då med ett nytt distansrekord i behållning.

De utgick från Sandhamn och siktade ut mot havet i riktningen som var mest fördelaktig för att kunna komma upp i planing eller upp på foilen.

Johan seglade på en traditionell vindsurfingbräda som planar och Markus på en så kallad windfoil, vilket är en bräda med ett bärplan istället för en vanlig fena, vilket betyder att den lyfter och svävar ovan ytan.

Johan och Markus har vindsurfat, tävlat och gett sig på diverse rekord sedan de var små och är numera bland de mest erfarna i Sverige i sina grenar. Tillsammans har de bland annat surfat till Tyskland. Markus har på senare tid bland annat kitesurfat hela Ölands längd, lärt sina små barn att kitesurfa, samt gett sig ut på långtur med sin ytterst vattenvane hund.

Hur det gick med rekordförsöket får ni höra i videoinslaget ovan.

 

Markus Robert puff

Relaterade artiklar

Speed record windsurfing Namibia

Vindsurfing i 33 m/s!

Vindsurfande kvinna – 81 år gammal.

Nytt Guiness rekord i vindsurfing av 81-åring!

racing_havskappsegling_2018_VOR_VOR

27-årig kvinna snabbast någonsin i kölbåt!

Vattensport_2017_WinsurfingVurpa_Ingang_WindsurfingVurpaIngang

Vindsurfing – vådlig vurpa i 45 knop!

Kommentarer (0)