Nytt rekord runt Gotland

Redaktionen

Redaktionen

27 timmmar, 58 min 42 sek. Så lyder det nya rekordet för segling runt Gotland i 30-fotsklassen för flerskrovsbåtar.
-Det var helt fantastiskt, men mer kryss än väntat. Svaga vindar utefter Gotlands östsida, vid Gotska Sandön ökade det rejält. Tog två rev i storen och ett i focken. Då var det kallt och riktigt blött men det var bara att bita ihop och köra. Vi är helt mörbultade nu men rekordet är vårt, säger en hes Isabelle Mungsgård i Sandhamn.

Isabelle ”Isa” Mungsgård skickade detta mail på måndag förmiddag:

Hej!

Klockan 4 i morse la vi till i Sandhamn, efter 27h 58min och 42 sek på havet. Det har varit en galen och fantastisk resah
Vi är helt mörbultade och supertrötta. D
I starten var det 30 pers som vinkade av oss på lördagskvällen, i natt var det bara pappa som tog emot… Fösta natten bjöd på månsken och bra vind, på söndagen var det strålande sol, hyfsad vind, även om vi fick en hel del kryss som vi inte räknat med. Kalle fick ett skotblock i pannan vid Hoburgen och sen var det bara raka spåret hem. Efter Gotska Sandön gick det som tusan, det bara sprutade och fräste överallt!

Nu ska vi sova lite och basta och dusha, sen bär det av oin mot stan, båten får ligga här ute i Sandhamn npågra dagar och goa till sig lite.

Tack för allta hälsningar och lyckönskningar, det känns såå bra att ha satt ett nytt rekord runt Gorland!!!

/Isa

Sikta mot månen
om du skulle missa
så landar du bland stjärnorna!

nyheter_3ligglyftpuff

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar