Oceanis Yacht 62 – Beneteaus största hittills

Redaktionen

I april sjösätts Beneteaus största och lyxigaste båt hittills. Utmärkande är mycket ljusinsläpp, ett stort RIB-garage samt ovanligt behändig hantering med tanke på storleken.

Informationen om nya Oceanis Yacht 62 är av strategiska skäl mycket knapphändig. Varvet vill i vanlig ordning bygga upp nyfikenheten kring denna drygt 19 meter långa cruiser som kommer att premiärvisas för allmänheten på båtmässan i Cannes i höst.

Men så mycket vet vi att man siktar på sjösättning och premiärvisning för de närmast sörjande redan i april. Då hoppas man att de närvarande ska imponeras av de mycket väl tilltagna utrymmena och alla stora fönster med allt vad det innebär för rymdkänslan.

Sedan kanske också garaget i aktern, som med råge ska rymma en RIB modell mindre, kan falla kunderna på läppen.

Stora ansträngningar görs också för att båten ska vara lättseglad och kunna hanteras av en liten besättning, trots sin väl tilltagna storlek. Allt som förr i tiden krävde kraft i arm sköts nu med knapptryckningar.

Ingen charterbåt
Oceanis Yacht 62 är för övrigt först ut i en modellserie som just går under namnet Yacht och som kommer att fyllas på med både större och mindre båtar framöver.

Sist men inte minst vill varvet understryka att Oceanis Yacht 62 blir en båt som är anpassad för den privata marknaden snarare än, som brukligt när det gäller större segelbåtar, optimeras för charterverksamhet.

Det betyder i klartext att man prioriterar svängrum under däcket framför att klämma in så många kojer som möjligt. På samma tema är också valmöjligheterna när det gäller personliga lösningar många.

Italiensk touch
Oceanis 62 har växt fram i ett samarbete mellan Berret Racoupeau Yacht Design och den italienska designern Pierangelo Andreani och har bland annat begåvats med chines i skrovet och dubbla roder.

Beräknat pris är från 800 000 euro. Men sen tillkommer förstås också en rejäl kostnad för nödvändig tilläggsutrustning som gör båten komplett.

batar_segelbatar_2015_Oceanis62_Ingang_Oceanis-Yacht-62Ingang

Relaterade artiklar

Beneteau_Gran_Turismo_41_inledningsbild

Gran Turismo 41 – första intrycken från testen

Modern-wooden-motorboat-Whisper

Whisper 300 – klassisk träbåt med utombordare

batar_motorbatar_2019_Beneteau_foiler_Beneteau_foiler

Beneteau sjösätter motorbåt med bärplan!

batar_segelbatar_2019_Beneteau_Oceanis_46.1_Beneteau_Oceanis_46.1_Puff

Beneteau Oceanis 46.1 – rymd i främsta rummet

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar