Oklart om nordisk båt i Volvo Ocean Race

Redaktionen

Redaktionen

Ericsson Racing Team kan säga stopp för bygget av båt nummer två inför kommande Volvo Ocean Race. Det menar teamets konstruktör Juan Kouyoumdjian som hade ett samtal med den norske journalisten Mikkel Thommessen, Seilas, i Barcelona.

 

Enligt Seilas är anledningen till att Ericsson Racing Team håller tillbaka bygget av båt nummer två den att Volvo Event Managament ännu inte har gjort klart vilka hamnstop som det ska vara i Fjärran östern.

Juan K menar att Volvo Ocean Race-chefen Glenn Bourke håller inne med information om vilka hamnar som är aktuella. För Ericsson är det viktigt att säkra den kommersiella exponeringen i den delen av världen. Ericsson vill veta vilka hamnar det rör sig om innan de bestämmer sig för att bygga båt nummer två, enligt Thommessen.

För närvarande pågår intensiva samtal mellan parterna och Juan K kunde inte, enligt Thommessen, säga när ett definitivt beslut kan komma.

Annars skulle Juan K vara mycket nöjd med testresultaten från den första av nästa generation VO 70-båtar. Han menar att den är klart snabbare än vinnaren av det senaste Volvo Ocean Race, det vill säga ex ABN AMRO 1. Om ingen andra båt byggs på varvet i Kista så skulle det vara med den båten som den nordiska delen av Ericsson Racing Team skulle tävla med i kommande Volvo Ocean Race.

Juan K lät dock meddela till Thommesen att om det skulle bli så så skulle den båten uppgraderas med lika rigg, segel och utrustning som den båt det internationella teamet ska tävla med.

hamnen.se fick under fredagen besök på Scandinavian Boat Show av Sven österberg, Volvo Event. Han hade följande kommentar sedan att ha läst denna nyhet:

– Vi räknar att inom någon månad offentliggöra vilka hamnarna blir.

 

racing_havskappsegling_ericsson250

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_russvorlogga

Volvo Ocean Race: Nu kommer ryssarna!

racing_motorsport_rupert_ribb

Reykjavik – Stockholm i gummibåt

racing_bankappsegling_blindporträtt

Bipande bojar för blinda

racing_havskappsegling_jvbank

Väderinfo från Sverige till Atlantkappseglare

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar