Optimister i lag i Hjuvik

Redaktionen

Redaktionen

Kappsegling

Helgen den 13-14 juni 2009 kommer världens främsta optimistseglare till Hjuvik för att göra upp i Hjuvik Team Racing Championship. Två lag om 4 båtar seglar mot varandra och direktdömning sker på banan. Totalt räknar Hjuviks BK med 16 lag

Många av de olympiska seglarna har startat sin seglarkarriär i optimistjollen som är den största jolleklassen i världen. 

Lagkappsegling är ungdomarnas svar på matchracing och minst lika spännande!
Två lag om 4 båtar seglar mot varandra och direktdömning sker på banan. Det är lagets prestation som räknas, så för att bli en framgångsrik lagkappseglare krävs det mycket. Seglaren måste vara en duktig strateg, vara taktisk och ha seglingskunskaper på hög nivå och dessutom segla för laget.  

16 lag med VM och EM-seglare kommer att delta och vi kommer att välkomna såväl seglare från andra sidan Atlanten som andra sidan Kattegatt.

Tävlingarna genomförs vid Hjuviks publikvänliga vatten. Det är fullt möjligt att följa seglingarna från land och samtidigt kunna ta en fika eller äta lunch på klubbens anläggning. Eller varför inte stanna till och följa seglingarna på vattnet på vägen till eller från Volvo Ocean Race Stopover på Marstrand?

Intresserad av att veta mer och/eller kanske träffa en av våra duktiga seglare med erfarenhet från både VM och EM?

Ta kontakt med tävlingsansvarig Henrik Karlsson tel 0702-537700 eller pressansvarig Agneta Kores tel 0703-303930, mail HjuviksBK@gmail.com

Relaterade artiklar

Gammal livbåt förvandlas till fantastisk fritidsbåt

Gammal livbåt blev deras hem!

tango_4

Dags att slå till på en begagnad Wally!

En vanlig motorsportdag i Thailand?

Dödslängtande dragracing i Bangkok!

Emirates Team New Zealand launch their second AC75 ‘ Te Rehutai”
36th America’s Cup presented by PRADA

Nya America’s Cup-monstret visar bringan!