Överlägsen segrare i Mästarnas Mästare

Gustav Morin

Gustav Morin

MM1 Foto Daniel StenholmDet blev Patrik Sturesson och hans Match Racing-lag som storstilat seglade hem den mycket prestigefyllda titeln Mästarnas Mästare i Båstad i helgen.
Här kommer livesändningen i repris, intervju och bildspel!

Patrik och hans besättning (Herman Andersson, Erik Malmberg, Erik Larsson) som är svenska mästare i matchracing kommer från Cape Crow Yacht Club från Göteborg.

Samma klubb som också vann årets Allsvenska i segling. På Mästarnas Mästare visade de att de verkligen behärskar både lördagens hårda vindar runt 12 m/s och söndagens mer moderata vindar runt 4-5 m/s.

De gick nämligen obesegrade genom hela serien.

Det var många tuffa, jämna och hårda seglingar. Men laget vann alltså alla sina seglingar och finalen blev kanske en av de lättare för Team Sturesson.

– Det var lite tajt i början. Men vi hittade ett tryck på högersidan av banan. Vi hade pratat om det innan och det var dit vi ville. Det verkade som om ingen annan hade samma plan, så vi fick vara i fred där ute, var teamets enkla förklaring till sin första seger i Mästarnas Mästare.

Tvåa kom Niklas Edler (svensk mästare i Laser Master) som vunnit Mästarnas Mästare tre gånger tidigare och trea blev blott 18-åriga Vilma Bobeck som är svensk mästare i E-jolle.

Det var verkligen ett imponerande startfält som hade kommit till Laholmsbukten i helgen. Bland annat fanns en båt med de fyra OS-seglarna från Rio, Josefin Olsson, Max Salminen, Lisa Ericsson och Hanna Klinga som fått ett wildcard till tävlingen. Men de var inte bland de 16 bästa som tog sig till semifinal. Och i semifinalen blev det stopp för en annan, mycket rutinerad OS-seglare, nämligen Anton Dahlberg.
 
Foto: Daniel Stenholm.

Se finalracet från Mästarnas Mästare 2016 här!
Se dag ett från Mästarnas Mästare i repris.

VINNARINTERVJU MED MÄSTARNAS MÄSTARE 2016 Vår flygande reporter Henrik Béen träffade på vinnarlaget Matchracing Öppen med Patrik Sturesson, Herman Andersson, Erik Malmberg och Erik Larsson och fick en segerintervju med gänget.

Publicerat av Mästarnas Mästare den 16 oktober 2016

racing_bankappsegling_2016_Mastarnas_mastare_Vinnarna_MM1_Foto_Daniel_Stenholm

Relaterade artiklar

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

Sportkanalen sänder Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MakalosMalgangMM_Ingang_MaskalosMalgangIngang

Makalös målgång i Mästarnas Mästare!

racing_bankappsegling_2018_MastarnasMastare_Ingang_MastarnasMastareIngang

Närgången livesändning när mästarna gör upp!

racing_bankappsegling_2017_AMastarnasMastare_Ingang_Mastarnas_Marstrand_Puff

Mästarnas Mästare – LIVE från avgörande dag 2!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar