Pater Noster Race 2007

Redaktionen

Redaktionen

pater noster race 2007 (Anders Averdal)

Deja vu! Med Blur har vi alltid haft de där välseglande Smaragderna precis i backspegeln på SYL-racen. Efter sommaren blir det omvända roller. Här har vi Stefan Berntsson som blev 5:a i stora klassen.

Alla foton: Anders Averdal.

Tyvärr missade jag detta obligatoriska race, då jag var tvungen att segla Blur till Norge. Synd, för att det är ett förbannat trevligt arrangemang, dessutom var det ju vårt väder i år (fullt häng 6-10 m/s och mycket kryss?

Tur att det finns andra som har koll. Här kommer en kort rapport från Anders Averdal som seglade på Falkenbergs nya 40.7:

För mig var det första gången jag seglade Pater Noster Race.

Dagen började lite grått men lite lätt regn. Men när vi väl dök upp I Skärhamn så visade sig hamnen från sin bästa sida med strålande sol och ca 6 m/s med upp till 10 I byarna. En sån dag det skulle bli, I år med smått otroliga 46 deltagare!! Trindeln hos GKSS fick samma helg ställas in med 2 st (!!) anmälda.

I startade samtidigt som Manixen. Vi var båda heta på gröten och ville komma över linjen med den andre bakom och samtidigt få upp spinnakern i rätt tid. Mitt i kände nackhåren en by komma och vi kunde glida förbi i lä några meter efter start. Skönt att ha dem bakom oss direkt. Men det gäller att hålla dem bakom hela vägen.

Efter rundningen av Bredbåden så startades klockorna spännt Vi hade 2 st Mumm 36 (Aero och Patrik), 2 st IMX 40 (Blues och Spiff) och samt Comfortline 40:an Blåeld. Vi valde en liten underbåge ner mot Eggskär. När vi sen siktade ut mot Pater Noster skären så siktade vi ganska rakt på, Manixen gick in mellan öarna för att söka strömlä, vi ansåg dock inte att strömmen var stark nog för att detta skulle löna sig.

Efter rundningen siktade vi rakt in mot viken utanför Marstrands norra inlopp, lade ett slag där med kurs norrut. Här tog vi oss förbi Per med Sigma Sailing Team. Innan det var dags att slå in mot Hunden bytte vi till vår 2a för nu började det öka upp emot 8-10 m/s.

Siktet ställdes in på Wallhamn och resten av fältet som började samlas allt tätare samtidigt som adrenalinet steg. Nu skall de tas! En kort sprint från Wallhamn till pricken väst Ramsön. Sen spurt till Stenungsund. På sista biten valde många att slå upp tidigt på ayline. Detta straffade sig då vi som slog direkt fick lyft på vägen upp och endast behövde göra några korta slag på slutet.

I mål sliutade vi som 5:a totalt, 2:a I vår klass.

När vi passerade mållinjen kunde man inte undvika att känna grilldoften!! Så de flesta samlades I STSS sjöbodar för att njuta av mat, dryck och Urban Ristorps ljuva stämma när det delades ut priser.

Tack till Tjörns och Stenungsunds Segelsällskap för en trevlig segling och en trevlig middag!!

/Anders Averdal

Alla resultat här.

pater noster race 2007 (Anders Averdal)

pater noster race 2007 (Anders Averdal)

pater noster race 2007 (Anders Averdal)

pater noster race 2007 (Anders Averdal)

, , , , , ,

pater noster race 2007 (Anders Averdal)

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar