Prisade svenska seglare!

Redaktionen

Redaktionen

Här är de – de svenska seglarna som har kämpat mest och presterat bäst under året.

“Årets Seglare”…
… gick till Max Salminen, GKSS, som i seglade hem segern i Trofeo Princesa Sofia på Mallorca i Finnjolle och som kort senare vann VM i samma klass. Några månader senare stod han som vinnare igen – till på köpet på ett VM. Nu är han en av mycket få svenskar som under de senaste 25 åren lyckats vinna ett VM-guld i en OS-klass.

“Reimerspokalen – årets kvinnliga seglare”
… gick i år till Julia Gross/Hanna Klinga, KSSS som i sin första större regatta tillsammans blev fyra på 49erFX-EM i Kiel i somras. Nu satsar de allt för att nå OS i Tokyo 2020.

Vinges Kanna – årets manliga seglare”…
… gick till Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, KSSS som efter ett uppehåll kom tillbaka på världsscenen i somras och åkte till VM och respektlöst dominerade regattan från första till sista dagen. Ett misstag i finalen kostade dem guldet och de fick nöja sig med VM-silvret i 470.

“Geddapokalen – Årets Junior”…
… gick till Wilma Bobeck/Malin Tengström, KSSS som utmanar de världseliten bland seniorerna i 49erFX. Vilma och Malin blev nia på för-VM och kom på 19:e plats i VM – sedan de bland annat spikat sista racet i guldfinalen.

“Halvan – årets bästa placering bland juniorer”…
… gick till Kasper Norderam, LJS/Axel Pantzare, SHBS för deras EM-silver i 29er i franska Quiberon.

“Årets lyft”…
… gick till Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar, GKSS som etablerat sig i den absoluta världstoppen och blev tvåa i Trofeo Princesa Sofia på Mallorca, tvåa på världscupen i Hyeres och när de vann guld på EM i Monaco. Dessa resultat gjorde att de rankades som världsetta i 470 i våras.

“Nakterhuset –årets havskappseglare!…
… gick till Jonas Grandér och Team Matador som har drivit havskappseglingsteam och båt till fina placeringar i bland annat Sydney-Hobart och Fastnet Race.

“Hall of fame!”
Sist och allra störst är att båtbyggaren och starbåtsseglaren, Sune Carlsson, har utsetts till medlem nummer nio i Svensk Seglings Hall of Fame. Mer om det här. 

Bilden visar från vänster: Nina Bäckman (Team Matador), Tomas Bäckman (Team Matador), Carl-Fredrik Fock, Max Salminen, Hanna Klinga, Fredrik Bergström, Sune Carlsson (Hall of Fame), Anton Dahlberg, Julia Gross, Marcus Dackhammar, Vilma Bobeck, Kasper Norderam, Axel Pantzare, Malin Tengström. Fotograf Daniel Stenholm.

racing_bankappsegling_2017_Aretsseglare_IngangGaller_AretsSeglareIngang

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2018_MangeOlssonStipendiet_Ingang_MancgeOlssonStipendIngang

Mange Olsson Priset – och vinnaren är…

racing_bankappsegling_2016_InforOSRio_Ingang_IforOSIngang

Sverige inför OS – vår beredskap är god!

racing_bankappsegling_2013_mastarnas_mastare_2013_427848_355012604590506_2076521720_n

Vi sänder live från Mästarnas Mästare

racing_bankappsegling_marstrandpicorsopuff

Årets seglare heter Björn Hansen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar