”Victory” vaknar till liv för en vecka

Redaktionen

Redaktionen

 

På Victory Challenges hemsida stod intet, men ett e-postmeddelande från Scuttlebutt berättar att Volkswagen Financial Services har hyrt Americas Cup båten SWE-73 Örn från 2002 för en veckas aktiviteter i Valencia.

Victory-gänget samlat på tiden det begav sig 2006. Foto: Oscar Kihlborg

Här en fri översättning av nyheten från Scuttlebutt:

Victory Challenge, Sveriges tvåfaldiga utmanare om Americas Cup, är ett av många Americas Cup-projekt som jobbar hårt på att överleva i denna vilande period av Cupens historia.

Under tiden som många ur besättningen är upptagna att segla med andra projekt jobbar ledningen och det landbaserade teamet hårt på att få kommersiell utväxling genom att erbjuda teamets alla tillgångar.

Basen är i Valencia och det är där som segel- och motorbåtarna finns.

– Förra veckan kunde många se att SWE-73 har körts ut ur varvsbyggnaden, här i Valencia. Inget märkvärdigt med det men i dag har folk kunnat se att vi har mastat på och det betyder vanligtvis att man verkligen ska ut och segla, säger Johan Stenman, VD för Victory Challenge.

– Vi har säkrat en affär med Volkswagen Financial Services för en veckas seglings- och konferensaktiviteter. Vi kommer att använda våra två SM40:s, de flesta av våra motorbåtar och en uppsnyggad SWE-73 från 2002.

– Det vi nu gör är något helt skilt från våra långsiktiga Americas Cup-ambitioner och ska mer ses som ett enkelt och effektivt sätt att få tillbaka lite av våra investeringar som tyvärr för tillfället inte används för Americas Cup träning.

örn på den tiden det begav sig, det vill säga 2002.

En något upphottad variant av SWE 73 örn viker ner sig för babords bog

.

nyheter_victoryliv

Relaterade artiklar

Screenshot 2021-01-22 at 13.56.23

Otroligt hemmabygge – 74 fot av solid livsglädje!

Visby stridsfartyg

Stealth korvetten Visby – en smygare i världsklass!

Uppblåsbar fiskeflotte – för familjen?

Outdoor Boys – stora äventyr med liten budget

Poliskrasch

Polisen går på grund!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar