Rapport från räddarna i nöden – Team Alvimedica

Gustav Morin

Gustav Morin

Team Alvimedica har kommit till undsättning för Team Vestas Wind som gått på grund och tar in vatten. Navigatören Will Oxley rapporterar om läget.

– Vi kommunicerar över VHF med Team Vestas i intervaller om 30 minuter medan vi väntar på gryningen då den lokala kustbevakningen ska kunna dra igång en räddningsinsats. Under tiden är jag säker på att de känner trygghet i att vi finns tillhands, redo att ta ombord dem från deras livflottar så snart de når djupt nog vatten. Om de skulle bli tvungna att överge sin båt redan under natten.

Han rapporterar vidare att de tagit ner sina segel och att de håller sin position med hjälp av motorkraft på läsidan om revet som Team Vestas Wind gått på.

– Vi kan inte gå närmare än 1,8 sjömil men vi är redo att hjälpa både under och efter räddningsaktionen. Vi har inte avbrutit racingen men i enlighet med kappseglingsreglerna ”ger vi all hjälp vi kan till fartyg eller personer som är i fara”.

– Killarna på Vestas är våra vänner och många av oss har seglat tusentals sjömil tillsammans med flera av dem. Vi kommer att stanna så länge vår hjälp kan vara till nytta.

Foton:
ingångsbild: Amory Ross/Team Alvimedica.
Seglingsbild: Gilles Martin-Raget/Team Alvimedica. 

racing_havskappsegling_2014_VOR_Etapp_2_Sjunker_Will_Oxley_Will_Oxley

Relaterade artiklar

Sveriges farligaste grund!

Sjöfartsverket kan införa grundavgift från 1 juli

Roughest RNLI lifeboat rescues in huge waves and stormy seas

Brittiska sjöräddningens mest heroiska insatser!

Escoffier Vendee Globe

Ensamseglaren evakuerad av franska flottan

racing_havskappsegling_2019_VOR_kvinnliga_seglare_Yongest_woman_in_the_ocean_race

Yngsta tjejen i Volvo Ocean Race dominerar

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar