Rapport från räddarna i nöden – Team Alvimedica

Gustav Morin

Gustav Morin

Team Alvimedica har kommit till undsättning för Team Vestas Wind som gått på grund och tar in vatten. Navigatören Will Oxley rapporterar om läget.

– Vi kommunicerar över VHF med Team Vestas i intervaller om 30 minuter medan vi väntar på gryningen då den lokala kustbevakningen ska kunna dra igång en räddningsinsats. Under tiden är jag säker på att de känner trygghet i att vi finns tillhands, redo att ta ombord dem från deras livflottar så snart de når djupt nog vatten. Om de skulle bli tvungna att överge sin båt redan under natten.

Han rapporterar vidare att de tagit ner sina segel och att de håller sin position med hjälp av motorkraft på läsidan om revet som Team Vestas Wind gått på.

– Vi kan inte gå närmare än 1,8 sjömil men vi är redo att hjälpa både under och efter räddningsaktionen. Vi har inte avbrutit racingen men i enlighet med kappseglingsreglerna ”ger vi all hjälp vi kan till fartyg eller personer som är i fara”.

– Killarna på Vestas är våra vänner och många av oss har seglat tusentals sjömil tillsammans med flera av dem. Vi kommer att stanna så länge vår hjälp kan vara till nytta.

Foton:
ingångsbild: Amory Ross/Team Alvimedica.
Seglingsbild: Gilles Martin-Raget/Team Alvimedica. 

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2019_VOR_kvinnliga_seglare_Yongest_woman_in_the_ocean_race

Yngsta tjejen i Volvo Ocean Race dominerar

nyheter_2019_Kostern_Lovisa_sunk_Lovisa

Barnfamilj räddad från sjunkande klenod

cruising_langsegling_2019_Drunken_sailor_SV_Delos_Drunken_sailor_

What shall we do with the drunken sailor!?

racing_havskappsegling_2019_The_Ocean_Race__The_Ocean_Race_Salen

Svensken som ska leda nya The Ocean Race