Rekordförsök Ystad – Haparanda

Redaktionen

Redaktionen

Klabbe Nylöf och Linus Netzhagen ger sig ut på Östersjön för att försöka slå rekord i svenska varianten av ”Blå Bandet”. Trimaranen HiQ ligger standby för den 736 sjömil långa sträckan mellan Ystad och Haparanda. Drömmen är att klara sträckan under 48 timmar.

Kolla om de klarar det på livetracker.se

Det svenska ”Blå Bandet” är en rekordtävling uppsatt av tidningen Båtnytt. Främst är den tänkt för motorbåtar, där bland andra kändisar som Robert Aschberg har gett sig in i leken.

– Nu ser det ut som rätt väder är på väg in, säger Klabbe Nylöf. Vi räknar med att starta någon gång under onsdagen.

– Det vore kul att slå några av de tidiga motorbåtsrekorden, kanske inte de allra senaste och snabbaste men vi ser ändå att vi har en god chans att slå några av dem.

För den här, 736 sjömil långa sträckan har Klabbe och Linus bunkrat bättre och mer mat än vad de brukar ha under vanliga kappseglingar. Blött blir det säkert och troligen kallt.
– När vi kommer upp norr om Stockholm blir det rejält kallt och mörkt, säger Klabbe men ser ut att längta ut till äventyret och rekordförsöket.

Klabbe Nylöf och Linus Netzhagen hoppas att segla sträckan Ystad – Haparanda under 48 timmar

FöLJ REKORDFöRSöKET VIA livetracker.se

En webbkamera ska finnas med ombord som enligt planerna ska sända live. Sändningen startar i samband med starten för rekordförsöket.

Till webbkamerans första sida

OBS! Du kommer till en sida som heter tryggare.se. Skriv in nedanstående username och password uppe i högra hörnet. Sen är det bara att hoppas att webbkameran är påkopplad.

username: whyshore
password: Segling11

 

Mer info om Klabbe Nylöfs projekt här

racing_havskappsegling_hiqentofflpuff

Relaterade artiklar

batar_segelbatar_2008_moody45_puff

Premiärtur för Moody 45 DS

racing_havskappsegling_julesvink

Cammas vill bli snabbast runt jorden

Första RIB-rekordet runt Gotland

batar_bateauferro

Fuling blir skönhet

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar