Rekordseglaren Steve Fosset saknad

Redaktionen

Redaktionen

Äventyraren, mångmiljonären och seglaren Steve Fossett rapporteras saknad. Han är känd som amerikanen som gärna sätter rekord, både med segelbåtar, flygplan och luftballonger. I måndags förmiddag flög han iväg över Nevadaöknen, med endast fem timmars bränsle i tankarna.

Steve Fosset är i seglarvärlden känd för sin jättetrimaran Playstation. Med den har han slagit ett antal rekord över Atlanten och även non stop jorden runt.

Det är luftfartsmyndigheten i Reno, Nevada, som på tisdagen officiellt förklarade Steve Fossett, 63, saknad i samband med en flygtur i öknen.

? Vi söker nu över hundratals kvadratkilometer i oländig terräng i västra delen av Nevada, säger Cynthia S Ryan vid luftfartsmyndigheten till tv-kanalen CNN.

Vid 18-tiden måndag lokal tid påbörjades sökandet. Under tisdagen sökte sex flygplan efter spår på marken, men kraftiga vindar försvårade arbetet. Dessutom rapporterade Fossett aldrig någon färdplan.

Media i USA spekulerar i att Fossett drabbats av problem och tvingats landa ? alternativt kraschat ? i västra Nevada i samband med en provflygning.

Fosset sågs senast strax före klockan 9 på måndag förmiddag lokal tid, då han lyfte i ett litet enmotorigt plan, en blå och vit Citabria Super Decathlon, från en privat flygplats vid hotellfamiljen Hiltons Flying M Ranch i västra Nevada.

nyheter_stevefosset

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_rfastnetrambler500

Rambler först runt ”Rocken”

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar