Rekordsegling i Stockholm med 420 båtar

Rekordsegling i Stockholm med 420 båtar

Redaktionen

Optimister BaggenI helgen seglas årets olympiska regatta i Saltsjöbaden. Trots den annalkande hösten kommer över 420 båtar fördelat på 14 klasser. Dessutom avgörs SM i 49er och 49FX.

Största klassen är Optimisterna med över 115 båtar, därefter E-jollarna med över 100 båtar. Tvåmansbåtarna är nästan 50 stycken. Nya klasser för i år är OK-jolle och Moth, den båt som gett upphov till foilingseglingen.

Det är bra väderutsikter för både 4:e och 5:e oktober. Runt 13 grader (varmt), molnigt men uppehåll och svaga men ökande sydliga vindar. Kort sagt, det blir folkligt, festligt och fullsatt på Baggen!

– Regattans syfte har alltid varit att skapa en ordentlig säsongsavslutning för svensk jollesegling. Vi seglar på fyra olika banor ute på Baggensfjärden. I år har vi verkligen lyckats med att få en fantastisk uppslutning. Vi har också fått deltagare från utlandet, från Danmark, Norge, Finland, Estland och Ryssland, vilket visar att våra tävlingar har ett internationellt anseende, säger tävlingsledaren Fredrik Olsson.

Mer info: www.ksss.se.

Foto: Malcolm Hanes.

Redaktionen

racing_bankappsegling_2014_Optimister_Baggen

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

IMOCA_60_foiling

Över 40 knop – full foiling med IMOCA 60:or i Brest

Henric_Wigforss_Optimist

Svenske Henric snabbast bland 1 200 Optimistjollar i Italien

Offshore_Clinic_kurs_i_havskappsegling

Offshore Clinic – utbildning för framtidens havskappseglare

KSSS gasthamn Stockholm

Ny gästhamn i centrala Stockholm!