Rekordsegling i Stockholm med 420 båtar

Redaktionen

Redaktionen

Optimister BaggenI helgen seglas årets olympiska regatta i Saltsjöbaden. Trots den annalkande hösten kommer över 420 båtar fördelat på 14 klasser. Dessutom avgörs SM i 49er och 49FX.

Största klassen är Optimisterna med över 115 båtar, därefter E-jollarna med över 100 båtar. Tvåmansbåtarna är nästan 50 stycken. Nya klasser för i år är OK-jolle och Moth, den båt som gett upphov till foilingseglingen.

Det är bra väderutsikter för både 4:e och 5:e oktober. Runt 13 grader (varmt), molnigt men uppehåll och svaga men ökande sydliga vindar. Kort sagt, det blir folkligt, festligt och fullsatt på Baggen!

– Regattans syfte har alltid varit att skapa en ordentlig säsongsavslutning för svensk jollesegling. Vi seglar på fyra olika banor ute på Baggensfjärden. I år har vi verkligen lyckats med att få en fantastisk uppslutning. Vi har också fått deltagare från utlandet, från Danmark, Norge, Finland, Estland och Ryssland, vilket visar att våra tävlingar har ett internationellt anseende, säger tävlingsledaren Fredrik Olsson.

Mer info: www.ksss.se.

Foto: Malcolm Hanes.

racing_bankappsegling_2014_Optimister_Baggen

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2018_Barcolana_Barcolana

Världens största kappsegling med 2 700 båtar på linjen!

racing_havskappsegling_2018_VOR_VOR

27-årig kvinna snabbast någonsin i kölbåt!

racing_havskappsegling_2017_TeamBritannia_Ingang_BritanniaIngang

Team Britannia ska slå rekord runt jorden

racing_havskappsegling_2016_IDEC_Jules_Verne_14_jan_Cap_Horn_2

Nytt rekord till Kap Horn!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar