Roger Nilson klarade sig från allvarlig olycka

Redaktionen

Redaktionen

Foto: Mikel Pasabant/Telefonica Black/Volvo Ocean Race

Roger Nilson, navigatör på spanska Telefonica Black, klarade sig undan en allvarlig olycka på en hinduistisk festival där 6 000 personer deltog. Roger hade några dagar ledigt och besökte då festivalen öst om New Dehli. Cirka 150 personer omkom när ett tak rasade.

Roger Nilson berättar för Volvo Ocean Race att 150 personer satt på ett tak och åt lunch när taket kollapsade. Roger, som besökte festivalen med en vän, hade en kvart före det att taket rämnade lämnat för att göra ett telefonsamtal. Hans vän lämnade taket bara någon minut före olyckan, enligt Volvo Ocean Race hemsida.

– Hela taket rasade, sa Roger i en radiointervju. Om jag inte hade lämnat för att gå på toaletten och ringa ett telefonsamtal skulle jag förmodligen inte ha stått här.

– Efter olyckan gick jag och min vän igenom vad som hade hänt. Tre decimeter tjock betong ramlade ner sex meter med 150 personer ovanpå. Han var klar chockad.

Roger ser nu fram emot att kunna segla den 1 950 sjömil långa etappen till Singapore.

– På sätt och vis är det som ett normalt race att ta sig upp genom Malacka-sundet men efter det är det lite som rysk roulette. Mycket lätta vindar. Efter scoring-gaten kan det bli mer ett lotteri.

– Den smala delen av Malacka-sundet bjuder på trixig segling. Risken för att stöta på pirater, fastna i fisknät och störas av handelstrafiken finns där också.

racing_havskappsegling_GR2007_20070702_vorroger

Relaterade artiklar

Swan Shadow 2 Puff

Swan Shadow – anrika Nautors första motorbåt!

image

Nautiques nya wakeboardbåt – friskt vågat med bara el!

Precision against the dock-2

Volvo Pentas nya teknik för automatiserad tilläggning

HyCruiser 28 4

HyCruiser 28 – med batteri och vätgas i 180 sjömil!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar