Sail GP – kraftigt oväder skapade stort kaos i Sydney

Sail GP – kraftigt oväder skapade stort kaos i Sydney

Elias Johansson Rimsby

Storm_Sail_GP Sail GP i Sydney bjöd på oväntad dramatik när ett oväder drog in och slet bort riggen på den kanadensiska båten inför dagens seglingar.

Den extrema kappseglings-cirkusen Sail GP här på kort tid bjudit betydligt på mer dramatik än vad som är önskvärt. Inte minst i går då ett plötsligt oväder drog in över Sydney Harbour och slet sönder vingseglet på den kanadensiska katamaranen.

Inga personskador

Enligt uppgift ska inga människor ha kommit till skada. Organisationen håller som bäst på att kartlägga de materiella skadorna som tyvärr inte ser ut att begränsa sig till den kanadensiska utmanaren. Mycket pekar på att fler båtar i raceflottan har kommit till skada. Om än inte lika illa.

Oviss framtid

Vad detta innebär för resten av säsongen är oklart. Arrangörerna låter dock meddela att planerat till man kommer att göra allt vad man kan för att deltävlingen som är planerad till Nya Zeeland den 18-19 mars ligger i farozonen för att ställas in. Däremot hoppas man på den stora finalen i San Fransisco den 6-7 maj.

Stor dramatik när ovädret drar in över Sydney Harbour och sliter sönder vingseglet på den kanadensiska båten.

Andra olyckan på kort tid

Gårdagens händelse i Sydney Harbour är den andra olyckliga händelsen som drabbar Sail GP på kort tid. För precis en månad sedan slog blixten ner i den nyzeeländska F50:an under bogsering tillbaks till hamnen efter avslutat race.

En man till sjukhus

– Masttoppen exploderade och all el slogs ut. Det var en omskakande upplevelse och värst var det för dansken Martin Kirketerp som höll i ett stag när blixten slog ner, berättar Sebastien Schneiter som styrde båten.

Elias Johansson Rimsby

Storm_Sail_GP

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

sailgp-sainttropez-haveri

Dramatik i SailGP – här kollapsar riggen strax efter målgång

Kollision, upploppssegrar och tighta rundningar – Sail GP i Los Angeles bjöd på allt!

Sail GP: Här är höjdpunkterna från tävlingarna i Los Angeles

Sail-GP-kappsegling

Sail GP: Premiärseger för spanjorerna i Los Angeles

Blixtnedslag-i-segelbat

Sail GP – dansk seglare träffad av blixten