Satsar på att bli yngst runt jorden

Redaktionen

Redaktionen

Långsegling

”Igår var den stora dagen, lämnade Sydney efter att ha passerat starlinjen. En god natts sömn, en god frukost och en sista varm dusch, så var jag klar för att segla jorden runt!”
Jessica Watson har börjat skriva på sin blogg. Den 16-årige australiskan siktar på att bli den yngsta som ensam har seglat jorden runt non stop.

Under söndagen startade Jessica Watson under stor mediabevakning sin nonstop segling jorden runt. Det är andra försöket. Det första, i början av september, misslyckades när hon redan under första dygnet krockade med ett handelsfartyg med ett mastbrott som följd.
– Det finns mäniskor som som jag vet tvivlar, och de har rätt i att det här är något farligt, men jag ger mig nte ut på det här utan självförtroende, sa hon då efter krocken.

240 dygn räknar hon med att det ska ta att segla runt jorden non stop. För att lyckas bli inskriven i historieböckerna och bli godkänd för att ha seglat nonstop jorden runt måste hon starta och gå i mål från samma plats (Sydney)avverka en distans på minst 23 000 sjömil och korsat ekvatorn.

Hennes rutt med ”Pink Lady”, en Sparkman &Stephens 34, är planerad Sydney ? området runt Fidji för att passera ekvatorn, runt Kap Horn, Godahoppsudden och söder om Australien tillbaka till Sydney.

Det har varit mycket diskussion kring Jessiga Watsons segling. Skarp kritik har förts fram i att hon inte är myndig men föräldrarna har stöttat henne i sitt projekt.

Hur som helst, ensam ute på havet kommer hon att vara men Jessica är ett barn av sin tid, följ henne på bloggen och via Youtube.

 


På Jessicas hemsida står följande visdomsord:

”Twenty years from now, you will be more disappointed
by the things you did not do than by the things you did do.
So, throw off the bowlines. Sail away from the safe harbour.
Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” ? MARK TWAIN

www.jessicawatson.com.au

youngestround.blogspot.com

cruising_langsegling_jessicahelm

Relaterade artiklar

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Candela electric boat

Svenska Candela tar in 80 miljoner och gör stjärnrekrytering från America’s Cup

Kalkrorsmask

Exotisk mask störde styrningen på fritidsbåt

Bild 2021-04-12 kl. 15.21

Svenska företag med och betalar Suez-haveriet

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar