SeaCart 30 True Look mot ny säsong

Redaktionen

Redaktionen

Kappsegling


SeaCart 30 True Look förtöjd mellan seglingspassen i Bogliaco, Garda sjön. Notera båtarna mitt på stadens torg, den stadsplaneringen gillar vi! ”Efter en härlig vintersäsong på Garda Sjön i Italien bär det av till Frankrike för scratchsegling mot bla. båten som innehar jorden runt rekordet non stop singlehanded, 96 ft långa Idec 2. ”Calle Hennix rapporterar inför Tour de Belle-Ile i La Trinite sur Mer.

Att be om en autograf känns fullständigt naturligt om vi får fatt i Francis Joyon som är en av de största offshore legenderna genom tiderna.

Trinite är förutom en historisk plats (Asterix och Obelix) med stonehedge liknande sten uppsättningar också bas för ett flertal franska racing team bla. Rotchilds Team Gitana (med båtar som MAXI 90ft Katamaran, ORMA 60 Trimaran, MOCRA OPEN 60 Monohull för Vendee Globe…), Idec 2, Safran MOCRA OPEN 60 Monohull mfl.

Här är flerskrovssegling lika naturligt som skridskoåkning är för oss. Med det i åtanke är vi ödmjukt inställda på att lära oss en massa samt att se hur långt våra kunskaper tar oss i sammanhanget.

Racet startar på lördag i Quiberon bukten och tar oss i SV riktning vidare runt Belle-Ile om babord, tillbaka till start/mål. Vi får tampas med tre meter tidvatten och strömmar på upp till 6 knop. Motström på vägen ut och motström på vägen in samt ett antal grundflak att undvika, det är nog bra att vi har uppfällbart centerbord och roder. Att den franska SeaCart 30 också ställer upp förgyller tillvaron ytterligare.

Vi återkommer med rapport // Besättingen på True Look.

Länk till racet: http://www.tourdebelleile.com

racing_bankappsegling_sc30gp_truepuff

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar