Seglare i fångenskap hos pirater

Redaktionen

Redaktionen

Långsegling

Seglare i fångenskap hos pirater

Det brittiska långseglarparet Paul och Rachel Chandler ber för sina liv i en video filmad av somaliska pirater. Piraterna har begärt en lösensumma på fyra miljoner pund, 46 miljoner kronor.
Under gevärshot ber Paul och Rachel att  brittiska myndigheter ska ta kontakt med piraterna:
"Snälla, kom i kontakt med dem, annars går vi sakta men säkert mot ett tragiskt slut."
Se videon från Channel 4 News

 

Paul Chandler, 59, säger i videon:
Det här är vår 27:de dag i fångenskap. Än så länge har vi fått tillräckligt med mat och vatten, vi är oskadade och i någorlunda psykisk form. Vi är satta under stor stress och är hotade. Våra kidnappare börjar förlora tålamodet. De ogillar att det inte har kommit någon respons alls på deras krav på pengar.
Vi ber regeringen, det brittiska folket och vår familjer att göra allt de kan för att öppna upp förhandlingar med dessa människor om lösensumman, så att vi förhoppningsvis kan återgå till våra normala liv.
Vi har blivit hotade med att det är ett större gäng terrorister i landet som letar efter oss. Vi tror också att dessa människor håller på att förlora tålamodet och inte kommer att ge oss mat. Jag tror heller inte att de tvekar inför att döda oss inom en vecka om de inte får någon respons.
Snälla, kom i kontakt med dem, annars går vi sakta men säkert mot ett tragiskt slut.

Rachel Chandler, 55, säger i videon:
"Vi är hotade och de har sagt att vi inte kommer få någon mat eller vatten, så vi är oroliga och fundersamma inför framtiden. De som har tillfångatagit oss är mycket otåliga, nu när ingen har varit i kontakt med dem för att förhandla.
Vi ber regeringen, det brittiska folket och vår familj att göra allt de kan för att börja förhandla med dessa människor så att vi kan återgå till våra normala liv. Som Paul sa, de har sagt att det finns ett terroristgäng som letar efter oss och vi känner oss väldigt hotade när nu dessa människor inte tvekar att ta våra liv.

Brittiska utrikesdepartementet känner till videon och har via Channel 4 news gjort följande kommentar:

"Den brittiska regeringens policy är klar. Vi gör inga eftergifter inför kidnappare, inkluderat betalande av lösensumma.
Här är det fråga om oskyldiga turister. Vi kräver att Paul och Rachel släpps omedelbart."

Seglare i fångenskap hos pirater

Relaterade artiklar

Bild 2021-04-12 kl. 15.21

Svenska företag med och betalar Suez-haveriet

Runt Afrikas kust

1 000 sjömil i kajak runt Afrikas kust

DSC04096.JPG

Kaptenslös båt redan i drift

waveflyer

Waveflyer – vattenskoter med bärplan

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar