Segling på schemat

Redaktionen

Redaktionen

Seglargymnasium finns det i Lerum, Motala och Ängelholm. Nu får även Stockholm ett gymnasium för ungdomar med elitambitioner inom segling.
Det är ett samarbete med Stockhoms Seglarförbund och Bernadottegymnasiet.

En början till en internationell seglingskarriär kan vara att gå på ett seglingsgymnasium och ägna många timmar i en Laser Radial.

Bernadottegymnasiet satsar på de ungdomar som vill kombinera studier med elitverksamhet. Eleven skall kunna bedriva idrott på elitnivå samtidigt som studierna ger behörighet till universitet eller högskola. Tanken är att alla ungdomar i Stockholmsregionen skall ha en bra möjlighet att bedriva idrott och studera utan att behöva flytta hemifrån.

Den idrottsliga utbildningen sker både praktiskt och teoretiskt där fokus kommer att ligga på personlig utveckling inom den egna idrotten. För att ge bästa möjliga utveckling samarbetar vi med elitaktiva tränare och ledare.

Moment som ingår i den idrottsliga utbildningen är
TEORETISKT – träningslära, humanbiologi, fysiologi, träningsplanering, ledarskap, kost- och näringslära, mental träning
PRAKTISKT ? taktik, teknik, personlig färdighet, fysisk träning, ledarskap, studiebesök, träningsläger och kontinuerliga tester.

Utbildningen är flexibel där individuella behov står i centrum. Distansstudier förekommer i de flesta kurser. På så sätt friläggs tid till elitsatsningen. Detta innebär att eleven får stöd att följa undervisningen på skolan under träningsläger eller tävlingar.
Skolans undervisning sker i block om halvdagar, ca 3 timmar, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Under 2-4 av dessa block ges utrymme för träning på olika sätt.
Om vår elitidrottsprofil intresserar dig men du vill ha mer information så är du varmt välkommen att kontakta utbildningsledare Julia Rygaard, 08-508 42 121

http://www.bernadottegymnasiet.se

nytt_juniorpuff

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_bourkedeparts_292x218

Chef för Volvo Ocean Race avgår

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar