Seglings-såpa av Disney

Redaktionen

RedaktionenInte Kalle Anka eller Musse Pigg, men väl några amerikanska ungdomar bildar besättning i reality-filmen ”Morning Light”.
FIlmen handlar om vad som kan hända ombord på en TP 52:a under 2 500 sjömil från Los Angeles till Honolulu.

Filmen som är producerad av Disney är en reality film om 15 amerikanska ungdomar som får chansen att uppleva sitt livs äventyr – att segla TransPac, en 2 500 sjömil lång havskappsegling från Los Angeles till Honolulu, Hawaii.

Kanske har filmbolaget Disney insett vilka spännande intriger som kan utspelas på havet. I senaste Volvo Ocean Race deltog ”Pirates of the Caríbbien” som kommersiellt såg till att skapa PR för filmen med samma namn. Sportsligt blev det en andra plats.

Sedan är Walt Disneys son Roy Disney en hängiven och förmögen storbåts-seglare. Hans stora ”Hacke Hackspett” (Fritt översatt) har deltagit i många storbåtsregattor.

Eller kanske det bara är så att Disneys Hollywood-producenter har kastat avundsjuka blickar på alla startande segelbåtar i TransPac och fått idén om en film. Hollywood ligger ju inte långt därifrån.

Men nu är det alltså dags för en reality-såpa i seglingsmiljö. Filmen visas på amerikanska biografer och vem vet, kanske vi får se den även på svenska biografer (eller få hyra en DVD)

Se trailern, Morning Light, klicka här

Relaterade artiklar

Kostern Lovisa-Puff

Kostern Lovisa – renoverad, havererad och återuppstånden!

Båt av wellpapp

Så bygger man en båt av wellpapp

Böldpest 2

Böldpest — så blir du kvitt plågan!

Motorrenovering

Proffs plockar isär motor i molekyyyler…