Sista sjömilen i Volvo Ocean Race

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race

Sista sjömilen i Volvo Ocean Race

Slutspurt in mot St Petersburg, målgång och sen är Volvo Ocean Race över för denna gång.
Gustav Morin rapporterar från Ericsson 3 i ett e-mail från båten.

Text: Gustav Morin (översatt från engelska av hamnen.se)

Stockholm var så bra att man kan inte låta bli att känna ett visst vemod nu när vi lämnat det. Men så fort vi kom in i startområdet utanför Sandhamn kändes det bättre. Sol, platt vatten och 7-8 m/s borde göra vem som helst lycklig.

Tyvärr kom vi inte iväg istarten som vi borde ha gjort. Vi fastnade utan fart och vår dåliga positionering blev inte bättre av att vi fick en ”override” på skotet till förseglet. Men vi fick ordning på det snabbt och när vi hade rundat sista märket var vi bara några meter efter Ericsson 4, med Puma och Telefonica Blue en bit framför

Nu, kl 18:00 torsdag är placeringen ganska lika. Ryssarna ligger bakom oss i lä (som seglar med utom tävlan), Delta Lloyd och Green Dragon rakt ner i lä- Puma leder fortfarande med Telefonica Blue och Ericsson 4 strax bakom.

Den mest actionfyllda händelsen hittills var när vår finska gäst skulle hoppa överbord. Richard Mason hjälpte henne att få på sig torrdräkten, hjälpte henne sen ner i lä, lyfte upp henne och höll henne med en arm när hon surfade på vattnet tills han tyckte att följebåten var tillräckligt nära. Plask och borta!

Man förstår verkligen att man inte vill ramla överbord från någon av de här båtarna. Att vända om och hämta upp någon som ramlat i vattnet skulle ta väldigt lång tid.

Magnus Olsson har blivit på bättre humör och ler oftare nu. Han är fortfarande trött och han vet att det här kommer att bli tufft.
”Det är lite av ett antiklimax men vi måste kämpa på och avsluta det här racet på ett bra sätt”, säger han.

På senaste etappen hade vi stora problem med trötthet. Besättningen får helt enkelt inte tillräckligt med sömn. Den här gången ska vi använda oss mer av ett ”stand-by”-vaktsystem så att alla kan få lite vila om det går.

Följ slutspurten till St Petersburg här

Sista sjömilen i Volvo Ocean Race

Relaterade artiklar

waveflyer

Waveflyer – vattenskoter med bärplan

Spektakulart_2014_CSCL_Lastfartyg_Hyundai-Heavy-Industries-Completes-the-Worlds-Largest-Containership-635x448

Sommarens båtprylar stoppas upp av containerkris och pandemi

Kyste redningsselskapet

Fartygsdramat vid Norges kust är över

Wifiombord

It-proffsen berättar – så slipper du wifi-ångest på sjön

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar