Sköna dagar med Vegan ”Dory”

Redaktionen

Redaktionen

Hur går det för Magnus Krell& Co? Han som seglade iväg med sin Vega ”Dory” för att göra halva varvet, det vill säga segla till Nya Zeeland.
Han är i Västindien och har därmed klarat av knappt hälften av halva varvet.

”Första stället i Karibien där det är tyst! Uuuuunderbart efter veckor av öronvaxbortblåsande Bob Marley överallt. Mycket vacker natur, och vi får veta att det var här man spelade in delar av Pirates of the Carribean 2 och 3”

Magnus skriver flitig i sin skeppslogg på www.halvavarvet.se. Det är skön läsning för den som vill få en inblick i vardagslivet på lata latiduder.
Senaste uppdateringen är från onsdagen den 7 januari och Vegan Dory råkar ut för kastvindar på väg till Martinique i Västindien. Då blev det ”Vegling” för ett tag, det vill säga storsegel stöttad med motorn ”Pelle Perkins”.

Vid Dominica lämnar de Dory för en dag och ger sig ut på äventyr i med en flodbåt:

”När floden blir för grund för att fortsätta så pausar vi vid en bar (!) som någon byggt inne i djungeln. Superhäftigt! Vi tar en varsin rum punch. Min hette dynamite, och Mårten överger snabbt sin som mer eller mindre var jordnötssmör blandat med rom.

Resten av eftermiddagen traskar vi uppåt bergen och hittar en hel del plantager, men tyvärr inte så mycket natur som man kunde traska ut i, även om det var en hel del kool utsikt. Det blir en tidig kväll, och dagen efter vaknar vi till ett skyfall som vi inte sett like av tidigare. Märks verkligen att Dominica är den blötaste ön i Karibien.”

Läs mer om Vegan Dorys öden och äventyr på www.halvavarvet.se, klicka här

cruising_langsegling_halvavrorkult

Relaterade artiklar

Taiga Orca 14

Taiga Orca – muskulös eldriven vattenskoter till Sverige

Livingofgrid

Långsegling med liten budget – fem år på en 30 fotare

Heating your boat

Heta tips – så håller du varmt ombord!

Over Atlanten Discovery+

Nya kändisar och ny skeppare har kastat loss Över Atlanten

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar