Skolelever praktiserar i Americas Cup-projekt

Redaktionen

Redaktionen

Praktikplats på Americas Cup båt. Inte så illa för några utvalda elever från Sveriges tre seglargymnasium. Under vintern kommer de att ha sin praktik hos Victory Challenge i Valencia, Spanien.


Som en del i Svenska Seglarförbundets och Victory Challenges samarbete har sex unga seglare från seglargymnasierna utsetts för praktik hos Victory Challenge på America’s Cup-basen i Valencia. De sex uttagna är: Paulina Hammerö och Carl James från Seglingsgymnasiet Ängelholm, Victor Bergström och Lisa Ericson från Lerums Seglargymnasium samt Emil Malmström och Rebecka Harding från Motala Seglargymnasium.

Seglargymnasieeleverna som utsetts för praktik hos Victory Challenge är, uppifrån från vänster: Carl James, Paulina Hammerö, Victor Bergström, Lisa Ericson, Emil Malmström och Rebecca Harding

De är alla gymnasieelever, målmedvetna och inriktade på att bli professionella seglare. Flera av dem har redan meriterat sig i internationella tävlingar och nu får de chansen att praktisera i den svenska utmaningen av världens mest prestigefyllda seglingstrofé. De kommer att arbeta med Victory Challenges seglingsteam både på vattnet och på land.
– Vi har tagit ut några av Sveriges mest lovande seglargymnasieelever, för att de ska få en inblick i professionell segling på allra högsta världsnivå. Därmed hoppas vi att säkra återväxten bland svenska seglare på längre sikt, säger Stefan Rahm, taktiker i Victory Challenge och tjänstledig förbundsdirektör på Svenska Seglarförbundet.

De tre seglargymnasierna i Ängelholm, Lerum och Motala nominerade fyra seglare var, två tjejer och två killar. Victory Challenges besättning har granskat nomineringarna och gjort den slutgiltiga uttagningen av en tjej och en kille från vart och ett av gymnasierna.


Paulina Hammerö
. ”En jättetalang som kan bli hur bra som helst”. Victory Challenge känner henne lite sedan tidigare. Hon ingick i laget från Wikens BS som vann allra för Victory Challenge Jr Cup i Malmö ifjol. Satsar på E-jolle sedan ett år tillbaka och har ”en otrolig inlärningsförmåga”.

Carl James. ”Det finns ingen som tränar så mycket som Carl.” Han kvalade in som första junior till JNM samt sista junior till JEM. Han har bland annat seglat JNM i Finland och Open Week i Danmark. ”Hans satsning under hösten och framåt kommer att innehålla mycket taktik och strategi.”


Victor Bergström. ”Har precis bytt från E-jolle till 470. Kom 2a på E-jolle VM i somras. Är en av Sveriges största talanger inom segling sedan Hans Wallén. Har en blyg och tyst stil på land men på vattnet blir det mesta rätt av sig självt. Har tagit ett steg som inte många vågar ta, att byta till 470. Tror att han kan bli Sveriges nästa stjärna i 470.”

Lisa Ericson. ”Har bytt från 420 till 470. Seglade Ungdoms-VM i 420 i somras.” ”Är en jättetalang i segling. Charmig på land, en ”killer” på vattnet. Har bytt till 470 och kan bli Sveriges nästa damstjärna i 470.”


Emil Malmström ”Vill verkligen bli bra. Bra träningshuvud, har gått mycket framåt under sitt första år i Motala. Ambitiös. Bra elitserie i Sverige, inte så bra internationellt ännu, det kommer.”

Rebecka Harding ”Mycket talangfull. Helt klart Sveriges idag bästa tjej om man tittar på resultaten och talang etcetera i sin ålder. Trots sin ålder hotade hon hela tiden Sandra Sandqvist (som vann VM) i lättare vindar i E-jolle. Vunnit SM i optimist 2 ggr, VM-4a i E-jolle. Rankad 1:a bland tjejerna i E-jolle.

Praktiken är planerad att ske under vintern. På http://www.victorychallenge.com/ går det att följa de tre tjejerna och tre killarna under deras tid i Valencia.

nyheter_ssfpraktikvictorypuffx

Relaterade artiklar

nyheter_vic49close1puff

Juniorer mot OS via Americas Cup-projekt

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar