”Skräckblandad förtjusning”

Redaktionen

Redaktionen

Strålande sol och spännande racing, 8 m/s och 17–21 knops fart i några timmar i sträck. Första dagen i nya Raid Revenge blev en succé.

Text & foto: Gustav Morin

Det såg ut att bli riktigt tufft. SMHI lovade över 10 m/s med 100 procents sannolikhet. Men riktigt så roligt fick vi inte ha det. Bara nästan. Vi såg ändå några kappsejsningar, någon enstaka grundstötning och hörde ett gäng galna adrenalintjoanden när farten slog över 20 knop. Bokstavligt talat det var några som voltade framåt.

 

– Det var skräckblandad förtjusning idag. Det var stundtals fullt tryck och vatten överallt, men också många taktiska vägval – hur man ska gå i sund och anpassa sig till olika öar, säger Benjamin Rubin som tog andraplatsen idag.

Hans gast Oskar Claeson fyller i:

– Ja, vi är ju båda gamla Laserseglare och helt gröna på allt som inte bara handlar om kryss och läns. Men det är otroligt kul att segla Formula 18, det ger inte minst en massa härliga naturupplevelser när man seglar i den här formen. Men det är jobbigare än man tror att jobba in och ut i trapets och dra och släppa i gennakern.

Oskar Erkänner till och med att tävlingsinstinkten nästan sinade ibland.

– Det är extremt tätt mellan båtarna och ibland känner jag för att de andra ska dra ifrån en så att man får slappna av lite, säger Oskar som också utövar långloppscykling…

Elitsatsande Tim Shuwalow och Niklas Nordblom visade direkt att de är Raidens mest svårknäckta nöt. De tog ledningen direkt efter starten på Baggensfjärden, bland 600 små jollar som deltar i junior-SM. Tim Shuwalow blev tillsammans med sin flickvänd efter sin seger i Hobie 16 EM vald till årets seglare. Nu satsar han på F18 med en ny Hobie Wildcat.

Nya för i år är även legenderna Magnus ”Mange” Olsson och polaren Göran ”Juppa” Olsson. De gillar raidsegling och har fått någorlunda fart på skutan men kappsejsade mot slutet och hamnade nästan längst ner i listan. En härlig bastu och efterföljande gemensam middag med alla tillbehör botade nästan Manges idag sårade vinnarskalle. Martin ”mr speed” Strandberg fick också känna på att inte vara först. En tredjeplats räckte. Nu snarkar gubbarna ikapp här på Lökholmen och jag känner ända hur händerna redan lömmar. Starten går 09.00 imorgon och det kommer bli uppemot åtta timmars segling längst ute i havsbandet.

 

Skräckblandad förtjusning

Revenge Raid

Revenge Raid

Revenge Raid

Revenge Raid

Revenge Raid

Foto Gustav Morin

I samarbete med

Raid RevengeHobie Cat - Raid Revenge

racing_bankappsegling_2010_juni_IMG_4941

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar