Slå vinterrekord runt Gotland

Redaktionen

Vinterns stora seglingshändelse närmar sig. Mellan den 1 december och 28 februari är det fritt fram att segla rekordsnabbt runt Gotland. På med vintermössan och ställ upp i “The Round Gotland Midwinter Challenge”.

The Round Gotland Midwinter Challenge plockar godbitarna ur sommarkappseglingen Gotland Runt och det tidigare vinterrekordförsöken runt Gotland ? Bjurfors Challenge. Starta i Sandhamn när du vill mellan den 1 december och 28 februari. Segla så fort det bara går runt Gotland och satsa på att det blir rekord.

Start och mål Sandhamn. Banan seglas moturs. Distans: 311 M.

Nuvarande rekord ligger på 17 timmar, 37 minuter och 25 sekunder, genomfört av Klas “Klabbe” Nylöf och hans besättning på 60 fots trimaranen HiQ. Rekordet sattes den 6 december 2005. För 30fots trimaraner Sea Cart är rekordet 35 timmar, 58 minuter och 10 sekunder. Det rekordet sattes av Calle Hennix med besättning den 2 december 2005.

Calle Hennix är drivande bakom idén att ytterligare utveckla och befästa denna typ av rekordsegling runt Gotland. The Round Gotland Midwinter Challenge är öppen för både enskrovs- och flerskrovsbåtar, fördelade i klasser om 10 fot. För den som vill ställa upp med till exempel en 35 fot lång enskrovsbåt gör det i 40 fotsklassen, en 45 fotare seglar i 50 fots klassen och så vidare.

Två Sea Cartar ligger och lurar i vassen för att hitta bästa väderleksförehållanden för rekord med 30 fots trimaraner. Drömmen för dem skulle att i början av december få väderrapporter på hårda ostliga eller västliga brisar. 24 timmar före start ska rekordförsöket rapporteras till tävlingskommitten, sen är det bara att skota hem och ge sig iväg i midvintern.

Hamnen.se kommer att rapportera om rekordförsöken. På hamnen.se blir det även möjligt att följa utmanarna direkt via LiveTracker.

Prisutdelning är planerad att ske på Allt för Sjön ? mässan i vår.

För mer information och anmälan

Oceanlake Marine AB:: Olof Palmes Gata 20 B | SE – 111 37 Stockholm
:: cell: +46 (0)70-742 84 66
:: skype: callehennix
:: mail: info@oceanlakemarine.com
::
https://www.oceanlakemarine.com

nyheter_rimgpuff

Relaterade artiklar

racing_bankappsegling_rcac33

Coutts: “Americas Cup med katamaraner”

Inget svar från TV-Sporten

nyheter_logo_sportspegeln

Öppet brev till TV- Sporten

nyheter_3ligglyftpuff

Nedräkning för The Round Gotland Midwinter Challenge

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar